Με το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ είναι πλέον η Deutsche Telekom, καθώς και ολόκληρη η αγορά, μιας και η πώληση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού στη γερμανική εταιρεία βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Η ηγεσία της γερμανικής εταιρείας έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται, αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει και το υπόλοιπο ποσοστό που κατέχει αυτή τη στιγμή (6% ελέγχει απευθείας το ελληνικό Δημόσιο και 4% το ΙΚΑ).

Ωστόσο, αν το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει στην πώληση επιπλέον ποσοστού τότε η γερμανική εταιρεία θα ξεκινήσει σκληρές διαπραγματεύσεις για τη μείωση του κόστους προσωπικού αλλά και την ρυθμιστική αρχή, όπου οι σχέσεις της με τη διοίκηση του ΟΤΕ και την D.T. κάθε άλλο παρά φιλικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Αναφορά στις διεκδικήσεις της γερμανικής εταιρείας κάνει και η UBS σε έκθεσή της, η οποία τονίζει χαρακτηριστικά: «Η D.T. ίσως επιλέξει να μην αυξήσει τη συμμετοχή της για την ώρα, και αντ\’ αυτού να πιέσει για παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση του κόστους».

«Η προσοχή τώρα θα στραφεί σε ποιον και πότε η ελληνική κυβέρνηση θα πουλήσει το εναπομείναν ποσοστό στον ΟΤΕ, από το οποίο το 6% ελέγχεται άμεσα και το 4% εμμέσως, μέσω του ΙΚΑ» αναφέρει η έκθεση του οίκου. Μάλιστα τονίζει ότι η Deutsche Telekom, αν και θεωρείται βέβαιος αγοραστής του 6%, ήδη ενοποιεί πλήρως τον ΟΤΕ, κάτι που ίσως τελικά να μην καθιστά την εξαγορά αυτή τόσο σημαντική.

Δορυφορική τηλεόραση

Ένα ακόμη βήμα προς τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση κάνει ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οργανισμός πρόκειται να υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο τη νέα σύμβαση παραχώρησης, για τη μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, μέσω δορυφόρου. Στόχος του ΟΤΕ είναι η έναρξη μετάδοσης προγραμμάτων από την πλατφόρμα του ΟΤΕ TV, έστω και πιλοτικά, εντός του Ιουλίου.

imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook