Κάποιοι είδαν το iMessage σαν την πιο σημαντική είδηση από το keynote της 6ης Ιουνίου. Άλλοι είδαν την προτίμηση του Twitter αντί του Facebook για εισαγωγή στο iOS 5 και κάποιοι την εξαφάνιση του ποντικιού και την απόλυτη αφομοίωση του trackpad στους iMac. Το πιο σημαντικό νέο όμως είναι το iTunes Match.

Με αυτό, το iTunes σκανάρει τον υπολογιστή σας για mp3 και όσα από αυτά βρει, τα διαθέτει δωρεάν για όλες τις Apple συσκευές σας και σας τα κατεβάζει δωρεάν σε αυτές. Θεωρεί ότι τα κομμάτια αυτά τα έχετε ripαρει από αγορασμένα CD & DVD ή ότι τα έχετε αγοράσει από άλλα online καταστήματα, όπως αυτο του Amazon αλλά και πολλά άλλα.

Ξέρουμε όμως όλοι ποια είναι η αλήθεια. Το μεγαλύτερο ποσοστό δεν σας ανήκει, το έχετε κατεβάσει παράνομα ή επίσης παράνομα το έχει αντιγράψει από φίλους σας. Για 25 $ ετήσια πληρωμή, η Apple δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ παράνομων και νόμιμων και λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της μουσικής βιομηχανίας τα τελευταία 20 χρόνια. Έτσι απλά.

Και πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα αφού το κομμάτι θα είναι στα 256 Kbps AAC, ενώ το δικό σας σε χαμηλότερης ποιότητας format (ή και υψηλότερης). Αν οι δισκογραφικές είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο στα τόσα χρόνια πολέμου με τους «πειρατές», πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά τώρα.

Επίσης πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα δουλέψει αυτό το iTunes Match, και μέχρι πού θα μπορεί να φτάσει στο είδος του σκαναρίσματος της μουσικής σας συλλογής. Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για το αν η μουσική βιομηχανία θα σωθεί τόσο εύκολα από την Apple και η μουσική πειρατεία θα αντικατασταθεί από την φτηνή και ίσως και δωρεάν μουσική του μέλλοντος.


gugoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook