Οι εξεγερμένοι της Λιβύης χρειάζονται 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψουν τους μισθούς και να διασφαλίσουν τα αποθέματα τροφίμων για τους επόμενους 4 μήνες, όπως δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπντουλραχμάν Μοχάμεντ Σάλγκαμ από το Αμπού Ντάμπι στη διάρκεια της συνόδου της ομάδας επαφής για τη Λιβύη.

«Τους επόμενους 4 μήνες χρειαζόμαστε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρέπει να δώσουμε μισθούς στους ανθρώπους στη Βεγγάζη», επεσήμανε ο Σάλγκαμ στους δημοσιογράφους.

Εκτίμησε άλλωστε ότι τα δεσμευμένα λιβυκά περιουσιακά στοιχεία στην Ιταλία φτάνουν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθούν οι εξεγερμένοι.

Εντωμεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ δήλωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει 180 εκατομμύρια δολάρια στο εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων, χρησιμοποιώντας το νέο μηχανισμό που συμφωνήθηκε για την παροχή πόρων στους αντικαθεστωτικούς.

«Το Κουβέιτ έχει υποσχεθεί 180 εκατομμύρια δολάρια για τον προσωρινό οικονομικό μηχανισμό», δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμαντ αλ Σάλεμ αλ Σάμπαχ από το Αμπού Ντάμπι.

«Σήμερα ανακοινώθηκε ότι αυτός ο μηχανισμός έχει ολοκληρωθεί. Θα μεταφέρουμε αμέσως αυτό το ποσό», πρόσθεσε.

Ένα μέλος της αραβικής αντιπροσωπείας επεσήμανε ότι ο μηχανισμός για την παροχή πόρων στους αντικαθεστωτικούς περιλαμβάνει μεταφορές χρημάτων σε μία τράπεζα του Κόλπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook