Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 στις 18:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιών Ακρωτηρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καμπάνι» και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης προσκαλούν το κοινό στην προβολή της βραβευμένης ταινίας-ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου

Στην προβολή θα παρευρίσκονται οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ καθώς και συνεργάτες τους από την περιοχή του Ακρωτηρίου

Θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών της ταινίας με το κοινό.

Η Ταινία " άλλος δρόμος δεν υπήρχε" δεν είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ αλλά μια ταινία χαρτογράφησης της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πάντα με απασχολούσαν οι οριακές καταστάσεις που είναι γεμάτες ηθικά διλήμματα". Με τα λόγια αυτά ιχνογραφεί την ταινία ο δημιουργός της κ. Σταύρος Ψυλλάκης. Αναφέρεται στις συγκλονιστικές περιπέτειες που βίωσε ένα τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού στην Κρήτη όταν ο εμφύλιος στην υπόλοιπη Ελλάδα είχε ήδη λήξει.

Παράνομοι και επικηρυγμένοι αντάρτες (6 άνδρες και 2 γυναίκες έμειναν τελικά) κρύβονταν για 14 περίπου χρόνια στον Ν. Χανίων, ανασυγκροτώντας τις παράνομες οργανώσεις. Το 1962, 6 από αυτούς δραπέτευσαν, μέσω Ιταλίας, στην Τασκένδη. Οι 3 (ο Νίκος, η Αργυρώ Κοκοβλή και ο Γιάννης Λιονάκης) ζουν και αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα του ντοκιμαντέρ.

Στην ταινία παρακολουθούμε το "θαύμα" της αντοχής των τσακισμένων υπολειμμάτων του Δημοκρατικού Στρατού και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων που τους έκρυβαν τόσα χρόνια.

"Πρωταγωνιστές" και "αφανείς" αυτής της ιστορίας, εξίσου φωτεινοί και δυσεύρετοι, πέρα από ιδεολογίες, ενσαρκώνουν κάτι πολύ σημαντικό: βαθιά προσήλωση στον ίδιο τον άνθρωπο και στην αξιοπρέπειά του.
Κι αυτό είναι το θέμα της ταινίας.

Οι άνθρωπο αυτοί που έζησαν σε απίστευτες για τα σημερινά δεδομένα συνθήκες έδωσαν έναν αγώνα αξιοπρέπειας κι ένα παράδειγμα στάσης ζωής, δυσεύρετα στην εποχή μας.

Η ταινία στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου και της Αργυρώς Κοκοβλή.
----------------------------------------------------
• Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας
Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) 2010
της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

• 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Χαλκίδας 2009

• Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λευκωσίας 2009
_________________________________
*Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες ακολουθήστε το παρακάτω νήμα:
http://allos-dromos-den-ypirxe.blogspot.com/

Δείτε την πρόσκληση σε pdf πατώντας εδώ