Ο προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έκρινε σήμερα ότι είναι αναπόφευκτο ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το ακριβές ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη συνεισφορά των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες διακρατούν ελληνικό χρέος.
«Είναι φανερό ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα» δήλωσε στο Λουξεμβούργο ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας συγχρόνως ικανοποίηση που η Γερμανία ευθυγραμμίστηκε με την άποψη αυτήν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τάχθηκε υπέρ μιας «ουσιώδους» επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα, με επιστολή του προς τους συναδέλφους του στην ευρωζώνη, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, το κείμενο της οποίας δημοσιεύθηκε.
«Ως προεδρεύων της ευρωζώνης, διαπραγματεύομαι μία συνολική λύση για την Ελλάδα» επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ.
Διπλωματική πηγή, προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, σχολίασε ότι το νέο πακέτο μπορεί να ξεπεράσει τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, «καλύπτοντας τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον έως το μέσον του 2014».
zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook