Υπάρχουν ενδείξεις για μείωση της έντασης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα για ημέρες στην ανατολική Αριζόνα και έχει αναγκάσει περίπου 11.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, σημειώνοντας ότι ελπίζουν πως οι ασθενέστεροι άνεμοι και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Περίπου 1.360.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί από την πυρκαγιά αυτή, μετά το πέρασμά της από το δημοφιλές ορεινό θέρετρο του Γκριρ, στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά που αντιμετωπίζει η Αριζόνα και πιστεύεται ότι προκλήθηκε από απρόσεχτους κατασκηνωτές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε η ένταση της φωτιάς, μολονότι ο περιορισμός της παραμένει μηδενικός, και δεν χρειάστηκε να δοθούν σήμερα νέες εντολές για εκκενώσεις περιοχών. Ο συνολικός αριθμός των πυροσβεστών που μετέχουν στην κατάσβεσή της ανήλθε σήμερα σε περισσότερους από 3.000 από 2.000 που ήταν χθες.

Ιδιαίτερα βοηθητικός αναμένεται να είναι σήμερα και ο καιρός, καθώς έχουν μειωθεί οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες και υπάρχει μεγαλύτερη υγρασία, δήλωσε η Σουζάν Φλόρι, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δασών των ΗΠΑ. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προστατεύσουν τα περισσότερα σπίτια στο Γκριρ όταν η φωτιά πέρασε χθες από την πόλη, σημείωσε η Φλόρι. «Μπόρεσαν να προστατεύσουν την κύρια περιοχή», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι ακόμη είναι νωρίς για να γίνει υπολογισμός των κατοικιών που έχουν καεί.

Περίπου 11.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή των Λευκών Όρεων, δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους κατοίκους της Αριζόνα που θέλουν να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού, από τις 29 Μαΐου όταν ξέσπασε η φωτιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook