Τα Υπομνήματα των Δήμων Βιάννου και Αρχανών- Αστερουσίων σχετικά με το πρόγραμμα Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Στα Υπομνήματα τους οι δύο Δήμοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος Δακοκτονίας, λόγω μιας  μονοδιάστατης οριζόντιας περικοπής του εποχιακού  υποστηρικτικού προσωπικού. 

Ο δύο Δήμοι καλούνε το αρμόδιο Υπουργείο να αναλογιστεί  το μέγεθος του προβλήματος, και να πράξει τα δέοντα  προκειμένου να αποφευχθεί η ολική καταστροφή για ένα ήδη αδίκως υποκοστολογημένο προϊόν όπως είναι το ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση οι δύο Δήμοι ζητούνε αναπροσαρμογή του φετινού προγράμματος δακοκτονίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες. 

Ο κ. Παρασύρης από την, μεριά του καλεί τον κ. Σκανδαλίδη να συμεριστεί, τα επιχειρήματα των δύο Δήμων και να ανταποκριθεί στον βαθμό του εφικτού στις αιτιάσεις τους,θέωρώντας ότι αυτές ούτε λίγο ούτε πολύ είναι αντιπροσωπευτικές για όλους τους Δήμους της Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook