Είκοσι αριστούχοι Ελληνο-αμερικανοί φοιτητές, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα, μέσω του προγράμματος «Ελληνική Κληρονομιά», που διοργανώνει το ίδρυμα «National Hellenic Society» (NHS), με έδρα την Ουάσιγκτον. Όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής (VOA), το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο-αμερικανικό Κολέγιο «Deree» και στοχεύει στο να αποκτήσουν οι νέοι ομογενείς αντιπροσωπευτικές γνώσεις για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Έως τις 24 Ιουνίου, που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα ταξιδέψουν σε αρκετές περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, σε νησιά, αλλά και παραδοσιακά χωριά της ηπειρωτικής χώρας. Επίσης, θα μείνουν για μια εβδομάδα με Ελληνικές οικογένειες, που θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν καλύτερα την ελληνική καθημερινότητα, ενώ θα παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής και παραδοσιακών χορών. Προγραμματίζονται, παράλληλα, ξενάγηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αρκετές άλλες δραστηριότητες.

«Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τα νεαρά αυτά παιδιά με την ελληνική τους ταυτότητα, να ανακαλύψουν την ελληνική τους κληρονομιά και να μοιραστούν αυτή την εμπειρία τους με άλλους, εδώ στις ΗΠΑ, αλλά και με τους μαθητές που θα συνεργαστούν στην Ελλάδα», επισημαίνει ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής του Ιδρύματος, Θεοφάνης Οικονομίδης.

«Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε ένα τόσο μοναδικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που συνδέει Ελληνο-αμερικανούς φοιτητές με την ελληνική τους κληρονομιά», δηλώνει από την πλευρά της η Κοσμήτορας του Κολεγίου Deree για θέματα σπουδών στο εξωτερικό, Καθλίν Κρος.

Συγκινητικό είναι το σχόλιο του πατέρα ενός από τους συμμετέχοντες, ο οποίος δήλωσε: «Όσα δεν μπόρεσα να προσφέρω στο παιδί μου σε 20 χρόνια, το National Hellenic Society το κάνει σε δύο εβδομάδες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook