Το πρωί της Δευτέρας 13/6, ημέρα γιορτής του Αγίου Πνεύματος, ξεκινά στην Κρήτη και η μεγάλη γιορτή για την λαμπαδηδρομία της Φλόγας της ελπίδας των παγκόσμιων αγώνων στίβου Special Olympics, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 25/6 με την τελετή έναρξης στο Παναθηναικό στάδιο.
Το ταξίδι της Φλόγας στην Κρήτη θα ξεκινήσει από τα Χανιά, όπου η Φλόγα θα φτάσει το πρωί της Δευτέρας με το ΕΓ/ΟΓ πλοίο Έλυρος, ενώ η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει από το Καστέλι Κισάμου.
Την Φλόγα θα μεταφέρουν συνολικά 46 άτομα, τρία παιδιά-αθλητές των Special Olympics και 43 αστυνομικοί από διάφορες χώρες του κόσμου.
Όπως τόνισε  στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και περιφερειακή σύμβουλος κα Μαρία Τζανακάκη «αγωνιζόμαστε όλοι για μια κοινωνία που δημιουργείται από αυτούς που εντάσσονται και όχι από αυτούς που αποκλείονται».
Επίσης στην σημασία που έχει η διοργάνωση των άνωση των Special Olympics για την σημερινή κοινωνία, αλλά και πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις απηύθυναν ο δήμαρχος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλανδράκης, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων κα Αμαλία Μπασιά, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Δημήτρης Λειψάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ.Μιχάλης Μουντάκης , ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ.Μανώλης Νικολούδης και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Χανίων κ.Λευτέρης Παπαδερός.
Υπενθυμίζεται πως από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου θα φιλοξενηθούν στα Χανιά περίπου 500 αθλητές των Special Olympics για ξεκούραση και προετοιμασία για τους αγώνες.

Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας 

Δευτέρα 13/6 – Χανιά 
10: 00 : Έναρξη τελετής λαμπαδηδρομίας στο Καστέλι Κισάμου (κεντρική πλατεία Ελ.Βενιζέλου)
11:45: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Ελιά των Βουβών
13:00 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας από το δημαρχείο Πλατανιά προς την κεντρική πλατεία Πλατανιά 
16:15: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Βρύσες 
17:45: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Γεωργιούπολη
19:00: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Καλύβες 
20:15: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στα Χανιά 
(Πλατεία Δημοτικής αγοράς – οδός Χατζημιχάλη Γιανναρη – οδός Χάληδων – Γυαλί τζαμισί σε Ενετικό λιμάνι (τελετή αφής) – Νεώρια Μόρο)
Την επόμενη ημέρα η λαμπαδηδρομία με την Φλόγα της ελπίδας θα συνεχιστεί στο Ρέθυμνο,

Τρίτη 14/6 – Ρέθυμνο

12:15 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στα Ανώγεια 

Τετάρτη 15/6 – Ηράκλειο 

9:45 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στο Γάζι 

20:00 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στο Ηράκλειο 

(Πλατεία ΚΤΕΛ Αν.Κρήτης – οδός Εφέσου – λεωφόρος Ικάρου – πλατεία Ελευθερίας (τελετή αφής) – οδός Δικαιοσύνης – πλατεία Λιονταριών – οδός 25ης Αυγούστου – πλατεία 18 Άγγλων) 

Πέμπτη 16/6 – Λασίθι 

13:00 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Νεάπολη

21:30 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας σε Άγιο Νικόλαο 

( Είσοδος πόλης,γέφυρα – Λατούς – Ρούσσου Καπετανάκη – Δημαρχείο – Μαρίνα – Σοφοκλή Βενιζέλου – Ρούσσου Κουνδούρου – γέφυρα Λίμνης – χώρος τελετής στη Λίμνη).

Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook