Ολοένα και πιο έντονο γίνεται το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών εταιριών για ακίνητα στο κέντρο της πόλης του Ηράκλειου προκειμένου να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους και να εισχωρήσουν στην τοπική αγορά της πόλης.

Η οικονομική συγκυρία που έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των ενοικίων αποτελεί δέλεαρ για μεγάλες πολυεθνικές οι οποίες εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει επαφές- οι οποίες μάλιστα είναι και σε προχωρημένο στάδιο-με μεσίτες, με στόχο η επιλογή τους να είναι η πλέον συμφέρουσα.

”Το ενδιαφέρον από αλυσίδες καταστημάτων για ακίνητα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου είναι έντονο. Συγκεκριμένα για επαγγελματικούς χώρους ωστόσο η αλήθεια είναι πως το ενδιαφέρον είναι δύσκολο να καλυφθεί”, τονίζει η πρόεδρος των κτηματομεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη.

Το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών για ακίνητα στο Ηράκλειο ίσως δώσει το φιλί της ζωής στην τοπική κτηματαγορά ένας κλάδος ο οποίος έχει υποστεί καθίζηση τα τελευταία χρόνια ελέω οικονομικής κρίσης.

Η αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν μειωθεί από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%. Οι βασικότερες αιτίες η περιορισμένη χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση η έλλειψη ρευστότητας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook