Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network διοργάνωσαν επιτυχώς ακόμα μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, έκανε παρουσίαση των εξαγωγικών στοιχείων της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2013 και το α’ 6μηνο του 2014, αναλύοντας ξεχωριστά τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από το Νομό Ηρακλείου κατά το τελευταίο διάστημα. Στο τέλος έγινε μία ξεχωριστή αναφορά για τα πρόσφατα συγκεντρωτικά στοιχεία του 9μηνου 2014.

Η επεξεργασία των στοιχείων από τον ΣΕΚ ανέδειξε ότι υπάρχουν αγορές οι οποίες αποτελούν ευκαιρίες για τους Κρήτες εξαγωγείς. Επίσης, φάνηκε καθαρά ότι είναι αναγκαιότητα πλέον η αλλαγή κάποιων παραγωγικών προτύπων για να μην υπάρχει μονοκαλλιέργεια, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Επίσης, έγινε παρουσίαση καλών πρακτικών εξαγωγικής δραστηριότητας από εκπροσώπους 2 επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΚ, τον κο Στεφανάκη Μανώλη (ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ) και τον κο Παγωμένο Γιώργο (ΠΙΚΡΑΚΗΣ Α.Ε.), οι οποίοι απέδειξαν στους συμμετέχοντες ότι, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες όπως αυτές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, όταν υπάρχει όραμα, θέληση, επιμονή και υπομονή υπάρχει η δυνατότητα εξέλιξης και περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι δύο παραπάνω επιχειρήσεις έχουν ένα εξαγωγικό κύκλο που φτάνει από το 35% – 75% του συνόλου της δραστηριότητάς τους, σηματοδοτώντας ότι οι εξαγωγές είναι ανάχωμα στην οικονομική κρίση.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εξαγωγέων και των εν δυνάμει εξαγωγέων στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες  που δημιούργησε η παγκόσμια οικονομική κρίση και να τους βοηθήσει να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους και τις απόψεις τους και να συζητήσουν με τους ομιλητές.

Η εν λόγω εκδήλωση προστέθηκε στο σύνολο των δράσεων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στοχεύοντας στην αποτελεσματική πληροφόρηση των επιχειρηματιών για τα νέα της αγοράς, προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές και να διευρύνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Οι ενέργειες του ΣΕΚ συνεχίζονται δυναμικά με μία πρωτοποριακή δράση για το 2015, το πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας επιχειρηματιών Erasmus +, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΣΕΚ κατά το α’ 6μηνο στη Γερμανία και περιλαμβάνει την επίσκεψη 20 εξαγωγέων και εν δυνάμει εξαγωγέων από την Κρήτη στις εγκαταστάσεις αντίστοιχων γερμανικών επιχειρήσεων, σε διοργανωτές εκθέσεων, επιμελητήρια κ.α.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook