"Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δηλώνουν ξεκάθαρα την αδυναμία της να κυβερνήσει" δηλώνει ο βουλευτής ΔΗΣΥ Ηρακλείου κ.Λ.Αυγενάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε και συνεχίζει

 «Με κινήσεις πανικού επιδίδεται σε νέα, παράλογη και άδικη επιδρομή φόρων, λαμβάνει αποφάσεις για νέες οριζόντιες επιβαρύνσεις, παρόλο που οι πολίτες έχουν εξαντληθεί και αδυνατούν να επωμιστούν και νέα οικονομικά βάρη. Αντί να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική μείωση του δημοσίου τομέα, αντί να συγκρουστεί με το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να επιβαρύνει τους «εύκολους στόχους», τους μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα, η Αξιωματική αντιπολίτευση, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας, προσπαθώντας να αντλήσει μικροπολιτικά οφέλη. Παρόλο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες της κλείνουν την πόρτα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να συμφωνήσουμε για τα αναγκαία, τα σοβαρά, τα μεγάλα.

Έστω και αυτή την ύστατη ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να συνεννοηθούμε και να τολμήσουμε. Χωρίς άμεσες, βαθιές τομές, χωρίς μείωση του κράτους, απαλλαγή από το λαϊκισμό και τις μικροκομματικές πρακτικές, χωρίς εθνική συνεννόηση, το μέλλον της χώρας διαγράφεται μάλλον δυσοίωνο…»