Τελευταία ενημέρωση 15:20

Ένα σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 80 μετανάστες απο την Βόρεια Αφρική, βρίσκεται εν πλω για την Κρήτη. Το εν λόγω σκάφος είχε αρχικό προορισμό την Μάλτα, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν έγινε δυνατό να προσεγγίσει τις ακτές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, απο το πλήρωμα του σκάφους δηλώθηκε ακυβερνησία ενώ έπλεε εντός του FIR της Μάλτας. 

Και ενώ – σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες – οι αρχές της Μάλτας είχαν την υποχρέωση να αναλάβουν την ρυμούλκηση – διάσωση του σκάφους με τους μετανάστες, όλως περιέργως, προθυμοποιήθηκαν οι Ελληνικές αρχές να παραλάβουν το σκάφος και να το οδηγήσουν στην….Κρήτη !!!

Η πορεία του σκάφους, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 ναυτικών μιλίων Δυτικά της Κρήτης, παρακολουθείται απο το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.
Όμως – με δεδομένη την τουριστική περίοδο και τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό των αστυνομικών και λιμενικών αρχών- υπάρχει έντονη δυσφορία των τοπικών αρχών.

\”Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει τέτοιο περιστατικό στα όρια ενός άλλου κράτους και να προθυμοποιείται το δικό μας κράτος να πάρει τους μετανάστες και να μας τους φέρει πεσκέσι\” είπε στο Flashnews.gr, ένστολο στέλεχος, ενώ τόνισε πως \”με αυτά τα καμώματα είναι σαν να καλούν όλους τους μετανάστες να μας έρθουν εδώ λες και δεν μας φτάνουν αυτοί που έχουμε\”.

Να σημειωθεί πως ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα – για το οποίο αδιαφορούν παντελώς οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών – είναι και το που θα φιλοξενηθούν οι περίπου 80 επιβαίνοντες στο σκάφος.

Για διαθέσιμο ξενοδοχείο δεν γίνεται καν λόγος ενώ ούτε άλλοι χώροι είναι εύκολο να βρεθούν, γεγονός που αφενός επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας χώρου υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη και αφετέρου εγείρει πολλά ερωτηματικά για την ελαφρότητα με την οποία ελήφθη η απόφαση για μεταφορά του σκάφους απο την αρμοδιότητα της Μάλτας, στην Κρήτη.

Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook