Συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο, οι εκδηλώσεις του Matala Festival 2011, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί οι απανταχού χίπις, έλληνες και ξένοι, με σκοπό να αναβιώσουν το κλίμα των δεκαετιών 60 και 70.

Στο Flashnews.gr μίλησε ένας από αυτούς, ο Wolfgang Lightmaster, που κατοίκησε για μήνες στις σπηλιές των Ματάλων το 1970 και το 1979. Θυμάται την υπέροχη φιλοξενία των ανθρώπων, που όπως κλέει δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, τονίζοντας όμως πόσο έχει αλλάξει η περιοχή και το χωριό. \”Τότε τα Μάταλα ήταν λίγα μόνο σπίτια και σήμερα υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση και ένα κανονικό θέρετρο. Ωστόσο, οι άνθρωποι νομίζω παρέμειναν καλοσυνάτοι και μας υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες\”.

«Δεν σκεφτόσουν, απλά ζούσες…»

Ερωτώμενος για τις αναμνήσεις του από την περίοδο εκείνη, ο κ. Lightmaster απαντά πως έχει λίγα πράγματα να πει: «Εκείνη την περίοδο δεν προσπαθούσες να συγκεντρώσεις αναμνήσεις, απλά τη ζούσες…» λέει χαρακτηριστικά.

Ήδη στα Μάταλα έχει στηθεί μια μεγάλη διοργάνωση με επίκεντρο την εντυπωσιακή μουσική σκηνή απ’ όπου θα παρελάσουν δεκάδες μουσικοί και συγκροτήματα καθώς και dj’s που θα κρατήσουν τον παλμό του τριημέρου, στους ήχους των δεκαετιών του 60 και του 70.

Το πρόγραμμα του Matala Festival για σήμερα και αύριο

Κυριακή 12 Ιουνίου

Αυτήν την ώρα γίνεται  η Κεντρική Live συναυλία με Κόκκινα Χαλιά και ΝΕΒΜΑ. Από τις 11 μέχρι τη 1 τα ξημερώματα τη μουσική σκυτάλη παίρνουν με
Live συναυλίες back to back οι Global Vibe και Πέρα Μπάντα.

Το πάρτι όμως συνεχίζεται και μετά τη 1.00 με το μουσικό Show από τη DJ Lady Dust, DJs 60s – 70s show από Στράτο Χυντηράκη, Kiss FM, Radio Moires.

Δευτέρα 13 Ιουνίου

11.00: Εξάωρο μουσικό show με ήχους \’60s και \’70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
Συμμετέχουν: Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM.
17.00 – 23.45: Live συναυλίες back to back.
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: This is Nowhere, Blue Spirit, Angel Skordylis & the MPRR Creta Gang, Four of a Kind, Mad About.
23.45: Mega Closing Beach Party – Τελετή Λήξης.
Συμμετέχουν οι DJs Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης Juke Box Dream Fm, και DJs από Kiss Fm, Radio Moires.

Εξακολουθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις
* Χορευτικά Shows Hip – Hop, Free Jazz, Oriental, Latin, Κρητικά από:
Ακαδημία χορού Nena\’ s Academy
Χορευτική Ομάδα Caritmo
A Capoeira
Σχολή Χορού Γεωργιλαδάκης
* Πυροτεχνήματα
* Graffiti Art
* Παρέλαση Αυτοκινήτων Hippie Style
* Ζογκλέρ
* Διαδραστικά Shows από δημιουργικές ομάδες δραστηριοτήτων
* Psychedelic Reflections Creative Culture
* Προβολή βίντεο αρχειακού υλικού \’60s \’- 70s
* Έκθεση Ζωγραφικής
* Έκθεση Φωτογραφίας
* Έκθεση Δίσκων Βυνιλίου \’60s – \’70s
* Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
* Διαγωνισμοί
* Αθλοπαιδείες (Beach Soccer – Beach Volley)
* Solo Artists (Γιάννης Heinz, Cristian Classen, Γιώργος Αδαμίδης)
* Και πολλές φεστιβαλικές εκπλήξεις.

 

Στον Δήμο Φαιστού το βάρος της διοργάνωσης

Ο Γιάννης Χαρκιωτάκης, συντονιστής της διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Φαιστού δηλώνει στο Flashnews.gr πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπήκε μπροστά και ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης στοχεύοντας στην αναζωογόνηση του τουριστικού ρεύματος προς τα Μάταλα, ενώ η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη μας θυμίζει πως το φεστιβάλ απευθύνεται όχι μόνο στους τουρίστες και τους χίπις, αλλά πρωτίστως στους πολίτες από όλη την Κρήτη που αυτό το τριήμερο θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοχή.

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου Φαιστού, Φραγκής Ρομπογιαννάκης τονίζει πως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθούν όχι μόνο τα Μάταλα αλλά και όλες οι υπέροχες παραλίες του Δήμου Φαιστού, στα νότια του Νομού Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook