Κατατίθεται σήμερα Πέμπτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα κλειστά επαγγέλματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στην ιστιοσελίδα in.gr το τελικό νομοσχέδιο δεν θα έχει διαφορές σε σχέση με το προσχέδιο νόμου «Αρχή της Επαγγελματικής Ελευθερίας. Κατάργηση Αδικαιολόγητων Περιορισμών στην Πρόσβαση και Άσκηση Επαγγελμάτων» που δόθηκε στις 19 Ιανουαρίου προς διαβούλευση.

Στη ολιγοήμερη διαβούλευση που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιανουαρίου διατυπώθηκαν συνολικά 924 σχόλια και προτάσεις από πολίτες και επαγγελματικούς φορείς.

Υπενθυμίζεται πως η προτεινόμενη νομοθετική πρωτοβουλία αίρει τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα για την άσκηση διαφόρων επαγγελμάτων, όπως αριθμός αδειών, καθορισμός τιμών υπηρεσιών, ελάχιστες αμοιβές, γεωγραφικοί περιορισμοί, κ.α..

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου κάθε επαγγελματική δραστηριότητα θα μπορεί πλέον να ασκηθεί χωρίς περιορισμούς, ενώ οι όποιοι ειδικοί περιορισμοί επιβάλλονται αυστηρά για λόγους υπεράσπισης επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει σήμερα τη πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τα κλειστά επαγγέλματα.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων καταγράφει τη θετική γνώμη των πολιτών στη προωθούμενη μεταρρύθμιση , ενώ αποτυπώνει και τις αντιδράσεις των θιγομένων επαγγελματικών τάξεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook