Έτοιμα είναι τα Χανιά να υποδεχτούν το πρωί της Δευτέρας (13/6) την φλόγα της ελπίδας των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Το ταξίδι της Φλόγας ξεκινάει από τα Χανιά με το πλοίο της ANEK LINES «Έλυρος» να την φέρνει τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει από το Καστέλι Κισάμου στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσουν η ιστορική Ελία των Βουβών, ο Πλατανιάς, οι Βρύσες, η Γεωργιούπολη, οι Καλύβες και η πόλη των Χανίων.
Συνολικά 46 άτομα θα μεταφέρουν την Φλόγα, 3 παιδιά-αθλητές των Special Olympics και 43 αστυνομικοί από διάφορες χώρες του κόσμου.
Για το γεγονός της λαμπαδηδρομίας στα Χανιά έγινε συνέντευξη Τύπου στην οποία επισημάνθηκε από τους ομιλητές η σημασία της διοργάνωσης  των Special Olympics για τη σημερινή κοινωνία.
 «Αγωνιζόμαστε όλοι για μια κοινωνία που δημιουργείται από αυτούς που εντάσσονται και όχι από αυτούς που αποκλείονται», είπε η πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και Περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Τζανακάκη.
Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις έκαναν ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων Αμαλία Μπασιά, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Δημήτρης Λειψάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη, Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης και Αποκορώνου Μανώλης Νικολούδης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Χανίων Λευτέρης Παπαδερός.
Τα Χανιά θα φιλοξενήσουν από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου περίπου 500 αθλητές των Special Olympics για ξεκούραση και προετοιμασία για τους αγώνες.

 Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στο νομό Χανίων έχει ως εξής:

10: 00 : Έναρξη τελετής λαμπαδηδρομίας στο Καστέλι Κισάμου (κεντρική πλατεία Ελ.Βενιζέλου)   

11:45: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Ελιά των Βουβών

13:00 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας από το δημαρχείο Πλατανιά προς την κεντρική πλατεία Πλατανιά

16:15: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Βρύσες

 17:45: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Γεωργιούπολη

 19:00: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Καλύβες

 20:15: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στα Χανιά

 

Λευτέρης Αντωνακάκης