Πέρασαν πέντε μήνες από τη σφαγή που σημειώθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ κατά την οποία η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον παρανοϊκό δολοφόνο Τζάρεντ Λι Λόφνερ.

Η 41χρονη Γκίφορντς σώθηκε εκ θαύματος και κατάφερε τελικά να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Ωστόσο από την επίθεση στο Τουσόν της Αριζόνα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν.

Η πολιτικός, πριν πάρει εξιτήριο από την κλινική αποκατάστασης στην οποία νοσηλευόταν, δημοσίευσε φωτογραφίες με το καινούριο της πρόσωπο. Εμφανίζεται με αγορίστικο κούρεμα και καστανά μαλλιά να χαμογελάει στον φακό.

\"\"Η Γκίφορντς, χειρουργήθηκε στο κεφάλι και πέρασε στο νοσοκομείο μια μεγάλη περίοδο αποκατάστασης κατά την οποία, με την βοήθεια του συζύγου της, έμαθε να μιλάει να περπατάει και να μιλάει ξανά, αλλά θα χρειαστεί ακόμη πολλή προσπάθεια για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.

Το δικαστήριο έκρινε τον 22χρονο Λόφνερ ως έναν \”σοβαρά διανοητικά ασθενή\”, αναφέροντας ότι ήταν ανίκανος να καταλάβει τις διαδικασίες εναντίον του και να βοηθήσει στην υπεράσπισή του, και προς το παρόν νοσηλεύεται σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

\"\"


newsbomb

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook