Τουλάχιστον 960 ευρώ το χρόνο χάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος με τα νέα μέτρα και το ενιαίο μισθολόγιο. Διπλά χαμένοι θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αφού το μισθολογικό τους μέλλον προβλέπει μόνο περικοπές.

Με το ενιαίο μισθολόγιο θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται από 10% (οι χαμηλόμισθοι) ως και 40% (οι υψηλόμισθοι) ανάλογα με τις αποδοχές και τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα.

Για παράδειγμα με τη μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50% οι υπάλληλοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χάνουν 30 ευρώ τον μήνα περίπου, ενώ στις κατηγορίες Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, το ποσό της περικοπής ξεπερνά τα 45 ευρώ.

Παράλληλα η απόδοση του ποσού ωρίμανσης θα γίνεται κάθε 4 ή 5 χρόνια αντί για 2 που ισχύει σήμερα. Έτσι ένας υπάλληλος Π.Ε. με 29 χρόνια υπηρεσίας και βασικό 1.585 ευρώ θα χάσει περίπου 70-80 ευρώ τον μήνα.

Ταυτόχρονα όμως θα ενσωματωθούν στο μισθό τα 2,3 βασικά επιδόματα που θα απομείνουν (θέσης κλπ) αυξάνοντας κατά ένα μικρό ποσό τον μισθό, ωστόσο και αυτό το ποσό θα πάει περίπατο αφού μπαίνει η εισφορά 1-3% και έτσι μειώνεται κατά 40 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο ο μισθός.

Συνολικά υπολογίζεται ότι ένας δημόσιος υπάλληλος (κατά μέσο όρο) θα χάσει 960 ευρώ το χρόνο.

“Ανάσα δεν προβλέπεται ούτε για τον νεοδιοριζόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης που αυτή τη στιγμή παίρνει λιγότερα χρήματα και από τον πιο χαμηλά αμειβόμενο υπάλληλο στον ιδιωτικό τομέα που παίρνει 740 μικτά.

Ο υπάλληλος των 711 ευρώ το μήνα θα βρεθεί σχεδόν χωρίς επιδόματα και αντί αύξησης των ετήσιων αποδοχών από τα 9.532 ευρώ στα 10.360 ώστε να συγκλίνει στον χαμηλότερο μισθό που προβλέπει η σύμβαση της ΓΣΕΕ θα παραμείνει κάτω απ\’ τις 10.000 ευρώ και θα κληθεί παράλληλα να πληρώσει και την έκτακτη εισφορά!

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook