Έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στους σταθμούς αιμοδοσίας και τις κινητές ομάδες και να δώσουν αίμα κάνει το Κέντρο Αιμοδοσίας του Βενιζελείου. Τα αποθέματα συγκεκριμένων ομάδων αίματος βρίσκονται στο όριο ασφάλειας και ήδη έχουν αναβληθεί τακτικά χειρουργεία, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης έκτακτων και χρόνιων περιστατικών (αιμοκαθάρσεις, τροχαία κ.ά.)

Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Αιμοδοσίας του Βενιζελείου «λόγω έκτακτων αναγκών και πολλαπλών επειγόντων περιστατικών, παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες, κυρίως Rhesus (-), Α (αρνητικό), Β (αρνητικό) και Ο (αρνητικό) να προσέλθουν στους κατά τόπους σταθμούς αιμοδοσίας και στις κινητές ομάδες για να δώσουν αίμα».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Κατερίνα Σφυριδάκη, το προηγούμενο διάστημα, λόγω των γιορτών, οι εθελοντές αιμοδότες δεν προσέρχονταν τακτικά για αιμοδοσία, με αποτέλεσμα, εξαιτίας των αυξημένων αναγκών από τροχαία και σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις (νευροχειρουργικά και καρδιοχειρουργικά περιστατικά που απαιτούν μεγάλες ποσότητες αίματος), να έχουν μειωθεί κατά πολύ τα αποθέματα των συγκεκριμένων ομάδων αίματος. Όπως λέει βρίσκονται στο όριο ασφάλειας.
 
Η ίδια επισημαίνει μεν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς καθώς τα επείγοντα περιστατικά καλύπτονται κανονικά, όμως για να μην δημιουργηθούν προβλήματα το επόμενο διάστημα, κρίθηκε αναγκαία η έκκληση προς τους αιμοδότες.

Όπως μάλιστα θυμίζει, η έκκληση εκ μέρους του Κέντρου Αιμοδοσίας σημαίνει ότι η μείωση των αποθεμάτων των συγκεκριμένων ομάδων αίματος αφορά σε όλη την Κρήτη. Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας, στο Βενιζέλειο, καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 4:30 ως τις 7 το απόγευμα, καθώς και από τις 9 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook