Με σταθερό ρυθμό μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων της γρίπης στην χώρα μας. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με εποχική γρίπη, ανεβάζοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 59χρονο που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο και έναν 47χρονο που νοσηλευόταν στο Αλεξάνδρα.  Οι δύο άτυχοι άνδρες  συγκαταλέγονταν σε ομάδα υψηλού κινδύνου  καθώς αντιμετώπιζαν νευρολογικό και αναπνευστικό πρόβλημα αντιστοίχως.

Την ίδια στιγμή, 28 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για άνδρες ηλικίας 35 έως 65 χρόνων.

Το ανησυχητικό είναι ότι σε ποσοστό 30% οι ασθενείς δεν ανήκαν στις κατηγορίες με χρόνια νοσήματα.

Σε επαγρύπνιση οι υπεύθυνοι των ΜΕΘ

Μέσα σε έναν περίπου μήνα έχει νοσηλευτεί σε ΜΕΘ το 1/5 του συνόλου των πανδημικών ασθενών. Ειδικότερα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ από την αρχή Ιανουαρίου ανέρχεται σε 54, ενώ συνολικά πέρυσι σε όλη την πολύμηνη «επέλαση» της πανδημίας, από τον Αύγουστο 2009 έως και τον Μάρτιο του 2010 στις ΜΕΘ είχαν νοσηλευτεί 291 ασθενείς.