Στην Κρήτη θα βρίσκεται αύριο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, πραγματοποιώντας ταξίδι – αστραπή στο Ηράκλειο με στόχο τις εξελίξεις στον ENISA, αλλά και το ΒΟΑΚ.

Ο κ. Βούγιας θα φθάσει στην Κρήτη περίπου στις 9 το πρωί, ενώ μισή ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου

Επίσημη αιτία της επίσκεψης Βούγια είναι οι εξελίξεις στον ENISA και η προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνει μόνιμα εδώ ο Οργανισμός, με τον ίδιο μάλιστα να επισκέπτεται -σύμφωνα με το πρόγραμμα- και τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών.

Θεωρείται όμως βέβαιο ότι στο περιθώριο της συνάντησης αυτής θα υπάρξει και εκτενής συζήτηση για το «καυτό» θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα, του χαρακτηρισμένου ως έναν από τους πλέον φονικούς δρόμους που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο κ. Αρναουτάκης πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη την κατάσταση στο ΒΟΑΚ, λέγοντας μάλιστα ότι λόγω των νέων του καθηκόντων, έχει γίνει σχεδόν καθημερινός χρήστης του δρόμου με το αυτοκίνητό του, διαπιστώνοντας ακόμη τώρα, ακόμη περισσότερο την αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ένα έργο όμως, για το οποίο δεν έχει κρύψει το φόβο του, αλλά και την απαισιοδοξία του, καθώς μέσα στο 2011, δε φαίνεται να ξεκινά καμία παρέμβαση στο δρόμο, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται ολοένα και πιο δυνατές, από τη μια άκρη της Κρήτης, ως την άλλη.

Ο κ. Αρναουτάκης αλλά και ο κ. Κεγκέρογλου είναι σίγουρο πως θα έχουν πολλά να πουν για το φονικό αυτό δρόμο, με τον κ. Βούγια, να καλείται να μεταφέρει για μια ακόμη φορά στο υπουργείο Μεταφορών, του οποίου είναι μέλος της πολιτικής ηγεσίας, το πρόβλημα με το ΒΟΑΚ, που στοιχίζει κάθε χρόνο τις ζωές δεκάδων πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook