«Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, σε αντίθεση με την Ισπανία και την Πορτογαλία οι οποίες μάλλον δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε την Πέμπτη από το Νταβός ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία.

«Υπάρχει μία χώρα που πιθανόν να χρειαστεί αναδιάρθρωση και αυτή είναι η Ελλάδα. Δεν ανησυχώ για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η μεταχείριση των χωρών αυτών από τις αγορές είναι άδικη», δήλωσε ο κ. Γκουρία στην τηλεόραση του Reuters, στο περιθώριο του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε εκ νέου, με κατηγορηματικό τρόπο, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης και τόνισε ότι η κυβέρνηση συζητεί μόνο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

«Επί 15 μήνες, κάθε μέρα, υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις για την ελληνική οικονομία, δηλώσεις που αρχικά μιλούσαν για πτώχευση και που, όπως αποδεικνύουμε, όχι μόνο δεν πτωχεύσαμε, αλλά δημιουργούμε και προοπτική για την έξοδο από την κρίση», είπε.

Σημείωσε δε ότι «με βάση αυτό, εμείς αποκλείουμε την αναδιάρθρωση του χρέους» και ότι «η μόνη συζήτηση στην οποία συμμετέχουμε είναι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και μόνο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook