Την έντονη αγανάκτησή για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος σε δήλωσή του.

«Αποτελεί πεποίθησή μου ότι απαράδεκτες ενέργειες, όπως αυτή, καταδεικνύουν μια βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά» τόνισε ο κ. Πετσάλνικος.

Προηγουμένως από την Ολομέλεια, το επεισόδιο καταδίκασε με σφοδρότητα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε και από το Κοινοβούλιο να πράξει το ίδιο, εκφράζοντας την λύπη του, γιατί δεν καταδίκασε χθες την φραστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι, με το σφουγγάρι, σβήνουν την ιστορία μας, είτε καλή είτε κακή, κάνουν λάθος», είπε.

«Το Κοινοβούλιο καταδικάζει κάθε πράξη βίας», είπε από την έδρα η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση.

Το επεισόδιο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και κάθε πράξη βίας, καταδίκασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος μίλησε για «απαράδεκτα φαινόμενα», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Στ. Καλαφάτης και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης.

Ο κ. Π. Λαφαζάνης σημείωσε πως «ο κ. Σημίτης είναι κατεξοχήν υπεύθυνος για την κατάσταση που διανύουμε σήμερα. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο οι προπηλακισμοί και οι αποδοκιμασίες.

nooz.gr