Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κυριάρχησαν, ξανά, στα Παγκρήτια Νεανικά Πρωταθλήματα, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Η ενημέρωση της ΣΑΧ:

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου οι τελικές φάσεις των Παγκρήτιων Νεανικών Πρωταθλημάτων. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την προκριματική φάση των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων και οι δύο πρώτοι από κάθε κατηγορία αγοριών καθώς και η πρώτη από τις κατηγορίες κοριτσιών κατακτούσαν το εισιτήριο για την συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα!

Το χαρακτηριστικό ήταν οι σκληρές μονομαχίες και το πολύ καλό επίπεδο σκακιστών που υπήρχε σε όλες τις κατηγορίες. Ενδεικτικό της μεγάλης μαχητικότητας που υπήρχε ήταν ότι μόνο 6 παρτίδες από 94 συνολικά που παίχτηκαν έληξαν με ισοπαλία! Επίσης σε τρεις κατηγορίες χρειάστηκε να διεξαχθεί η διαδικασία των μπαράζ έτσι ώστε να ξεχωρίσει ο παίκτης που θα πάρει την πρόκριση!
Αγωνιστικά τώρα οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κυριάρχησαν για άλλη μια χρονιά κατακτώντας το πλήθος των προκρίσεων αποδεικνύοντας το βάθος και τη διαχρονικότητα της δουλειάς που γίνεται! Συγκεκριμένα 6 αθλητές της κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Κρήτης σε σύνολο 10 κατηγοριών τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλος σύλλογος στην Κρήτη με πάνω από μία διάκριση! Η επιτυχία των αθλητών της ΣΑΧ μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι τέσσερις σκακιστές της ΣΑΧ δεν συμμετείχαν γιατί είχαν κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και δικαιούνται κατευθείαν πρόκριση στα Πανελλήνια!

Αναλυτικά τώρα ανά κατηγορία οι παίκτες που προκρίθηκαν είναι οι εξής:

Κάτω των 8 ετών κοριτσιών: Πρωταθλήτρια Κρήτης Καραβιτάκη Αντωνία (ΣΑΧ)
αγοριών: Πρωταθλητής Κρήτης Παρασκάκης Φίλιππος (ΣΑΧ), 2ος Αλειφέρης Γιάννης (ΟΑΧ).

Κάτω των 10 ετών κοριτσιών: Πρωταθλήτρια Κρήτης Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ)
Αγοριών: Πρωταθλητής Κρήτης Παπιδάκης Γιώργος (ΟΦΗ), 2ος Γαλανάκης Νίκος (ΚΥΔΩΝ)

Κάτω των 12 ετών κοριτσιών: Πρωταθλήτρια Κρήτης Δαγκωνάκη Ασπασία (ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ)
Αγοριών: Πρωταθλητής Κρήτης Μαρινάκης Χρήστος (ΟΑΧ), 2ος Παπαδημητράκης Γιώργος (ΣΑΧ).

Κάτω των 14 ετών κοριτσιών: Πρωταθλήτρια Κρήτης Πετράκη Αργυρώ (ΣΑΧ)
αγοριών: Πρωταθλητής Κρήτης Γεωργακόπουλος Νίκος (ΣΑΧ) 2ος Πισσαδάκης Δημήτρης (ΚΥΔΩΝ)

Κάτω των 16 ετών κοριτσιών: Πρωταθλήτρια Κρήτης Βασιλείου Αιμιλία (ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου)
Αγοριών: Πρωταθλητής Κρήτης Παπαδόπουλος Αργύρης (ΣΑΧ), 2ος Καδιάνης Γιώργος (ΟΦΗ)

Οι παραπάνω παίκτες μαζί με τους Θεοδώρου Νικόλα (ΣΑΧ), Βοζινάκη Ανθή (ΣΑΧ), Πατρελάκη Ευάγγελο (ΣΑΧ) και Καντεράκη Μυρτώ (ΣΑΧ) είναι οι 19 παίκτες από την Κρήτη που δικαιούνται ελεύθερη συμμετοχή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα,
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook