Πέρσι ήταν η Σπάθα και φέτος σειρά πήρε μία άλλη ομάδα του Δήμου Πλατανιά, ο Άρης Βουκολιών, που πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τους κυπελλούχους των Χανίων.

Η ομάδα του Πέτρου Γιανναράκη σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσια και παρουσία παραπάνω από 1.000 φιλάθλων, επικράτησε του αξιόμαχου Άρη Σούδας με 2-1 στην παράταση, κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.

Οι ηττημένοι “λύγισαν” στην παράταση κι αφού πρώτα είχαν υποχρεωθεί να κάνουν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, εκ των οποίων οι δύο για παίκτες που χρειάστηκε να τους τοποθετηθούν ράμματα.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, που από άποψη ευκαιριών άνηκε στον Άρη Σούδας, ο Άρης Βουκολιών σκόραρε στο 55’ όταν από φάουλ του Ντούπη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το σώμα του Σκαλέρη.

Δύο λεπτά μετά οι τυπικά φιλοξενούμενοι “ξεσηκώθηκαν” ζητώντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπάτζιο, που στους πανηγυρισμούς του γκολ είχε δεχθεί κάρτα επειδή έβγαλε την καθιερωμένη… selfie. Ένα λεπτό μετά ο Ντούπη “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα της Σούδας… απάντησε σχεδόν άμεσα και έφερε το ματς στα ίσα στο 65’ με τον Παπαθανασίου, που σκόραρε με κεφαλιά, από κεφαλιά-πάσα του Κλωθάκη, σε κόρνερ του Μανταδάκη.

Στην παράταση ο Άρης Βουκολιών με περισσότερες δυνάμεις ήταν πιο απειλητικός και έφτασε στο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους (105’) με τον Παπακαστρήσιο, που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό πριν είχε… προειδοποιήσει από το ίδιο σημείο, αλλά ο Σαπουνάκης με εκπληκτική επέμβαση είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι

Διαιτητής: Γ. Γιαννουλάκης
Βοηθοί: Καλφάκης-Πετεινάτος
4ος διαιτητής: Κανελάκης

Κίτρινες κάρτες: Ράπτης (18’), Αντ. Γαλανάκης (39’), Καβακόπουλος (47’), Μπάτζιο (56’), Στρατουδάκης (72’), Σκαλέρης (88’), Χατζηγιάννης (92’), Μανταδάκης (104’), Τζαγκαράκης (108’)

Άρης Βουκολιών (Πέτρος Γιανναράκης): Συροκάκης, Παπακαστρήσιος, Παπιδάκης, Καβακόπουλος, Ράπτης (69’ Χατζημαρινάκης), Τζαγκαράκης, Μπάτζιο, Ντούπη (111’ Καβρουλάκης), Λίκα (85’ Σουχλάκης), Μιχ. Περράκης, Αγκνάνμπε.

Άρης Σούδας (Μανόλης Πηγουνάκης): Σαπουνάκης, Βολάνης (44’ λ.τρ. Σκαλέρης), Κ. Γαλανάκης, Χατζηγιάννης, Μπακογιάννης, Ξανθουδάκης (72’ λ.τρ. Φέζγα), Μανταδάκης, Στρατουδάκης, Αντ. Γαλανάκης, Μάστορας (56’ λ.τρ. Παπαθανασίου), Κλωθάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook