Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο απηύθυνε έκκληση την Παρασκευή προς τους Έλληνες πολιτικούς να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα, λέγοντας ότι η ίδια η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστούν από κοινού προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμειες να βάλουν όλη τους την δύναμη ώστε να διασφαλιστεί ευρύτερη πολιτική στήριξη στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. Είναι μεταρρυθμίσεις για το καλό του λαού και για το καλό της Ελλάδας», είπε ο κ. Μπαρόζο.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει και αυτή το ίδιο για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και την Ευρώπη», σημείωσε.

Ο κ. Μπαρόζο πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμης σημασίας να λάβει η Ελλάδα την βοήθεια που χρειάζεται και να επιτύχει τους στόχους της.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Κυριακής, είπε ότι αναμένει από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ξεπεράσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την διάσωση της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ / in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook