Την πίστη του ότι, παρά την δύσκολη βαθμολογική κατάσταση στην οποία είναι, ο Πλατανιάς θα καταφέρει να παραμείνει στη Super League εξέφρασε ο Γιώργος Παράσχος.

Ο πολύπειρος προπονητής παρουσιάστηκε επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Χανιώτικης ΠΑΕ Μανώλη Μαθιουλάκη.

Η επίσημη ενημέρωση του Πλατανιά:

Την πεποίθησή τους ότι η ομάδα μας, παρά τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται βαθμολογικά, θα καταφέρει τελικά να πετύχει τον στόχο της παραμονής στη Super League εξέφρασαν σήμερα τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς ΧανίωνΜανώλης Μαθιουλάκης, όσο και ο -νέος- προπονητής Γιώργος Παράσχος.
Παράλληλα, επεσήμαναν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίξει έμπρακτα ο κόσμος την ομάδα σε όλα τα εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια, με την έντονη παρουσία του στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, που ο Πλατανιάς Χανίων δίνει κρίσιμο αγώνα με αντίπαλο την Καλλονή.
Ο κ. Μαθιουλάκης παρουσίασε και επίσημα τον κ. Παράσχο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, που πραγματοποιήθηκε στα Περιβόλια.
Αναλυτικότερα:

Ο Μ. ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ

Ο κ. Μαθιουλάκης σημείωσε, αρχικά, ότι «καλωσορίζω τον Γιώργο. Του λέω ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, στις γνώσεις του, στη σοφία του στο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ομάδα συνεχίζει με ό,τι καλύτερο υπήρχε σήμερα διαθέσιμο, τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο. Είναι μαζί μας για να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο της χρονιάς και αν όλα πάνε καλά και του χρόνου. Το αρνητικό συναίσθημα είναι πως θεωρώ ότι όταν γίνονται αλλαγές τεχνικής ηγεσίας μεσούσης της χρονιάς, σαφώς δεν είναι ευχάριστο. Πιστεύω ότι η ομάδα -κι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο- θα κάνει ό,τι μπορεί να γίνει, το καλύτερο δυνατόν, ώστε ο Πλατανιάς να μείνει φέτος στην κατηγορία και να συνεχίσει του χρόνου, με καλύτερες προοπτικές και με κάποιες βελτιώσεις που θα γίνουν. Να μην έχουμε κάθε χρόνο, γιατί είναι η τρίτη χρονιά που επαναλαμβάνεται, το άγχος της σωτηρίας στο τέλος της χρονιάς».

Ερωτηθείς για την πορεία της ομάδας από δω και στο εξής, ο κ. Μαθιουλάκης απάντησε: «Από τη φύση μου είμαι πάντα αισιόδοξος. Σαφώς και ενώ η βαθμολογική θέση της ομάδας είναι χαμηλά, νομίζω ότι ευνοούμαστε από το υπόλοιπο του προγράμματος και τους αγώνες που έχουμε να παίξουμε. Μένουμε στην Κρήτη. Έχουμε και τη Νίκη Βόλου και την ΟΦΗ. Οι υπόλοιποι αγώνες είναι μέσα στο σπίτι μας και εν πάση περιπτώσει καταλαβαίνετε ότι είναι πια στο χέρι μας να σωθούμε. Αν δεν τα καταφέρουμε με αυτό το πρόγραμμα… Δεν με φοβίζουν οι τέσσερις βαθμοί που έχουμε διαφορά από τις ομάδες που είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης τώρα, γιατί και το πρόγραμμά τους είναι δυσκολότερο και, εν πάση περιπτώσει, εξακολουθώ κι έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά και σε αυτήν την ομάδα. Βέβαια -κι εκεί στηρίζομαι στον Γιώργο- είναι σημαντικό να καταφέρουμε να μην επαναληφθούν κάποια θέματα, τα οποία είχαμε, δυστυχώς, από το ματς με τον Εργοτέλη και μετά και μιλάω για την τριάδα αγώνων με Εργοτέλη, Κέρκυρα και Λεβαδειακό. Ήταν μια αυτοκτονία αυτό για την ομάδα. Το καταλαβαίνετε, το νιώθετε. Αν αλλάξει αυτή η στιγμή η κατάσταση -που ξαναλέω ότι είναι στο χέρι μας- νομίζω ότι η ομάδα θα σωθεί. Στο τέλος του πρώτου γύρου και στις αρχές ακόμη του δεύτερου δεν μπορούσε κανείς να υπολογίσει, όχι μόνο εμείς, ότι η ομάδα θα κινδύνευε. Η ομάδα, δυστυχώς, αυτοκτόνησε στο τέλος. Στην κυριολεξία αυτοκτόνησε. Ποιος φταίει, ποιος δεν φταίει, δεν είναι ώρα να τα πούμε τώρα. Εγώ λέω ότι ήρθε ένας νέος προπονητής, οι παίκτες, οι οποίοι είχαν βγάλει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, είναι οι ίδιοι. Σε αυτούς θα στηριχθούμε. Η Διοίκηση είναι η ίδια. Νομίζω ότι θέλουμε το… τσαφ! Θέλουμε κάτι για να αντιστραφεί…»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καταλήγοντας, ο κ. Μαθιουλάκης ανέφερε ότι «η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει απόλυτη ανάγκη τον κόσμο, στα υπόλοιπα παιχνίδια που μένουν. Με τον Ολυμπιακό, όπως είναι αναμενόμενο, θα γεμίσει το γήπεδο, αλλά και με την Καλλονή και με τη Βέροια και με τον Παναιτωλικό, το γήπεδο των Περιβολίων πρέπει να είναι γεμάτο. Δεν το λέω για οικονομικούς λόγους. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Να είναι ο δωδέκατος παίκτης, να βάλει και αυτός το χεράκι του, ώστε του χρόνου η ομάδα να είναι ξανά στη μεγάλη κατηγορία».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Παράσχος είπε ότι «κατ” αρχήν ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Δεν σας κρύβω ότι έρχομαι σε μια κακή συγκυρία για την ομάδα. Από “κει και πέρα, επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο και τέτοιες περιπτώσεις αντιμετώπισα πάρα πολλές φορές, μπορώ να πω ότι είμαι ο προπονητής των επικίνδυνων αποστολών. Αν δείτε τις ομάδες, στις οποίες έχω πάει και έχουν σωθεί είναι πάρα πολλές».

Ο κ. Παράσχος εξήγησε ότι τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί με άλλη ομάδα μετά τον Ατρόμητο, τόνισε, ωστόσο, ότι άλλαξε γνώμη εξαιτίας του «μεγάλου ενδιαφέροντος» του προέδρου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων.
«Επειδή είχα να κάνω με έναν άνθρωπο, ο οποίος πραγματικά πονάει για την ομάδα και πάνω απ” όλα είναι ένας άνθρωπος, τον οποίο, από τα λεγόμενά του, έχω σε απεριόριστη εκτίμηση, γι” αυτό και προτίμησα να μπούμε σε αυτήν την ομάδα, να μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να σωθεί. Μέσα από την εμπειρία τη δικιά μου, αλλά και μέσα από την αλλαγή ψυχολογίας που θα δώσουμε στα παιδιά, νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε αυτό».

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο κ. Παράσχος υπογράμμισε ότι «σίγουρα τα ματς που έρχονται είναι κομβικά. Ήδη τα παιδιά -φάνηκε καθαρά και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που το είδα από μακριά και στον αγώνα των Ιωαννίνων- έχουν ένα τρομερό άγχος. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία των παιδιών και νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες, και παρά τις απουσίες που θα έχουμε τη Δευτέρα, να την πετύχουμε με την Καλλονή. Από “κει και πέρα, αυτό που λέω και στα παιδιά είναι το εξής: είναι λίγες οι ομάδες στην Α” Εθνική που είναι οργανωμένες και πραγματικά φερέγγυες. Γι” αυτό θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα για να μπορέσουν αυτήν την ομάδα να την κρατήσουν στην Α” Εθνική. Βλέπετε ότι αποχωρούν ομάδες, βλέπετε ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν τεράστια προβλήματα κι επειδή αυτή η ομάδα μπορεί και λειτουργεί άψογα είναι καλό τέτοιες ομάδες να παραμένουν στην Α” Εθνική. Γι” αυτό και κάνουμε έκκληση στον κόσμο των Χανίων να μπορέσει τη Δευτέρα να μας συμπαρασταθεί, γιατί πραγματικά η βοήθειά του θα είναι τεράστια».

«ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ»

Ο κ. Παράσχος αναγνώρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η ομάδα δεν σκοράρει συχνά, τονίζοντας ότι «επηρεάζει πάρα πολύ το άγχος. Υπάρχουν παίκτες, όπως, για παράδειγμα, ο Τόρες. Δεν είναι δυνατόν, πέρυσι, να έχει πετύχει τόσα γκολ και φέτος να μην μπορεί να σκοράρει. Όσο δεν έρχεται το γκολ γρήγορα, τόσο τα παιδιά αγχώνονται περισσότερο. Από “κει και πέρα, επειδή θα αλλάξουμε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού μας, θα γίνουμε πιο επιθετικοί, ίσως μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε κιόλας».

Και πρόσθεσε: «Όταν η ομάδα αυτή σου παρέχει πάρα πολλά πράγματα, σχεδόν τα πάντα, για ποιο λόγο να μην μπορέσει αυτή η ομάδα να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, που ταλαιπωρείται εδώ και τρία χρόνια; Αν και, κατά τη γνώμη μου, φέτος ο πρώτος γύρος ήταν πάρα πολύ καλός. Τι μεσολάβησε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο, δεν είναι θέμα αυτής της στιγμής. Αλλά νομίζω ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις αυτή η ομάδα του χρόνου, με έναν καλό προγραμματισμό, να ξεφύγει από αυτό που συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια».

Ερωτηθείς, τέλος, αν ο Πλατανιάς θα καταφέρει να σωθεί, ο κ. Παράσχος απάντησε: «Πιστεύω ναι. Άμα δεν το πίστευα δεν θα ερχόμασταν κιόλας. Στα χέρια μου δεν έχει πέσει ομάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πέσει ο Πλατανιάς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook