Εκδήλωση με θέμα \”Η Κρίση – Οι «Πλατείες» – η επόμενη μέρα – Πώς φτάσαμε εδώ; Πώς φεύγουμε από εδώ;\” θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Ιούνη και ώρα 18:30-21:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λ. Δημοκρατίας 10) με προσκεκλημένους ομιλητές τους :

Σταθάκη Γιώργο, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Π.Κ.
Λαπατσιώρα Σπύρο, Λέκτορα Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Π.Κ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ζούμε σε μια εποχή που έχει χαρακτηριστεί ως η εποχή της Κρίσης, μιας κρίσης με πολλές αναλύσεις και ερμηνείες, που όπως φαίνετε έχει και θα έχει επιδράσεις στην ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.

Ταυτόχρονα στην χώρα μας και στην Ευρώπη λαμβάνουν χώρα σοβαρά κοινωνικά φαινόμενα με κορυφαίο εκείνο του Κινήματος των Αγανακτισμένων Πολιτών, ενός κινήματος πολιτών που κατακλύζουν για εβδομάδες της πλατείες της χώρας ζητώντας τα αυτονόητα.

Σε αυτή την κατάσταση είναι επιβεβλημένος ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των πολιτών, των εργαζομένων, των Πανεπιστημίων, της νέας γενιάς τόσο για την ανάλυση των γεγονότων, αλλά όσο για την προοπτική και τον τρόπο εξόδου της χώρας και της κοινωνίας από την σημερινή πολυδιάστατη θεσμική , οικονομική και πολιτική Κρίση.

Εμείς ως νέοι επιστήμονες και εργαζόμενοι σε αυτή την προσπάθεια δηλώνουμε παρόν στις κοινωνικές διεργασίες και σε μια προσπάθεια σύνδεσης Πανεπιστημίου και αγανακτισμένων πολιτών, καλούμε κάθε πολίτη του Ηρακλείου και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε αυτή την προσπάθεια μας για ένα γόνιμο διάλογο με στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, αλλά και την ενημέρωση για ζητήματα όπως το χρέος, τα δάνεια και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook