Αν και… καρδιοχτύπησε σε αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς με βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο κατάφερε και πήρε  τη νίκη-ανάσα κόντρα στην Καλλονή (1-0).

Στο πρώτο παιχνίδι του Γιώργου Παράσχου στα Περιβόλια, και με την ένθερμη υποστήριξη των φιλάθλων του, ο Πλατανιάς ξεκίνησε ορεξάτα το παιχνίδι και έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Κάσιο για να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια η Καλλονή ήταν αυτή που έδινε την εικόνα ομάδας που… καίγεται περισσότερο για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις απειλητικοί, με κυριότερες φάσεις το δοκάρι του Πετρόπουλου (26’) και τις φάσεις με Ναβάρο (28’) και Μανούσο (45’), όπου ο Ολιμπά έσωσε την εστία του Πλατανιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τη σέντρα ο Πλατανιάς… κατασκήνωσε στην εστία του Χογκ, δείχνοντας νωρίς τις προθέσεις του, με δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό με Τόρες και Αγκιλέρα και με το γκολ του Τόρες στο 47’.
O Ολιμπά αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά “φύλακας-άγγελος” αποκρούοντας την κεφαλιά του Χουάνμα στο 70’, με τον Αποστολόπουλο να σώζει στη συνέχεια στη γραμμή.
Δύο λεπτά μετά ο Χογκ δεν επέτρεψε στον Αγκιλέρα να βάλει… τελεία στο ματς, με την αγωνία να παρατείνεται μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, που βρήκε τελικά τους γηπεδούχους να παίρνουν την πολύτιμη νίκη που τους κρατάει “ζωντανούς” στη “μάχη” της παραμονής.

Το “φιλμ” του αγώνα
6’ Ωραία προσπάθεια του Αποστολόπουλου από τα δεξιά και σέντρα για τον Κάσιο, που από το ύψος του πέναλτι με σουτ χάνει σπουδαία ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
8’ Σέντρα-σουτ του Τσαμπούρη ο Ολιμπά με δυσκολία απομακρύνει σε κόρνερ. Από το κόρνερ του Λεοζίνιο ο Μανούσος με… διπλό χέρι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ο Μάνταλος σωστά ακυρώνει το γκολ.
13’ Φάουλ του Ζαραδούκα, κεφαλιά του Αναστασιάδη προς τα πίσω, ο Μπανανά για λίγο δεν μπορεί να βρει τη μπάλα, που καταλήγει κόρνερ.
26’ ΔΟΚΑΡΙ: Σέντρα του Μανούσου κεφαλιά του Πετρόπουλου στο δοκάρι.
28’ Κάθετη πάσα του Στεφάνοβιτς για τον Ναβάρο, ο Ολιμπά βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απομάκρυνε σωτήρια.
42’ Σέντρα του Μανούσου, ο Πετρόπουλος για λίγο δεν βρίσκει τη μπάλα μπροστά από τον Ολιμπά.
45’ Νέα σημαντική ευκαιρία για την Καλλονή. Εξαιρετική μπαλιά του Λεοζίνιο στην πλάτη της άμυνας για τον Μανούσο, που σούταρε, για να αποκρούσει ο Ολιμπά, που μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.
45+3’ Σέντρα του Τέτε, ο Ζαραδούκας με σουτ στην κίνηση πήγε να… ξεγελάσει τον Χογκ, που έστω και δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ.
46’ Σέντρα του Αποστολόπουλου προβολή του Τόρες έδιωξε ο Χογκ και δευτερόλεπτα μετά ο διεθνής γκολκίπερ από τη Μάλτα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αγκιλέρα, από πάσα του Τέτε.
47’ ΓΚΟΛ: Από το κόρνερ του Γκαβιλάν  ο Ιτούα πήρε την κεφαλιά και ο Τόρες με τον ίδιο τρόπο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, σε ένα διάστημα που η Καλλονή έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Πιπίνη.
55’ Φάουλ του Μιλούνοβιτς μπλόκαρε ο Χογκ.
70’ Ακόμα μία σπουδαία απόκρουση του Ολιμπά, σε κεφαλιά του Χουάνμα από κόρνερ του Τσαμπούρη, με τον Αποστολόπουλο στη συνέχεια να σώζει στη γραμμή.
72’ Ο Μιλούνοβιτς πασάρει στον Αγκιλέρα το σουτ του οποίου αποκρούει ο Χογκ.
80’ Σουτ του Τόρες μπλόκαρε ο Χογκ.
81’ Ατομική ενέργεια του Γκαβιλάν και σουτ άουτ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβαλάς)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας)-Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες κάρτες: Μανούσος (8’), Αναστασιάδης (12’), Καλτσάς (21’), Ιτούα (29’), Λεοζίνιο (31’), Ολιμπά (75’), Αποστολόπουλος (89’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας (58’ λ.τρ. Νέπλιακ), Αγκιλέρα, Τέτε, Μενδρινός, Κάσιο (27’ λ.τρ. Γκαβιλάν), Μιλούνοβιτς (79’ Μαχαμάτ), Τόρες.

ΑΕΛ Καλλονής (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (49’ λ.τρ. Γιορέντε), Καλτσάς (76’ Ξύδας), Στεφάνοβιτς, Λεοζίνιο, Ναβάρο (63’ Χουάνμα), Μανούσος, Πετρόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook