Καλό κουράγιο χρειάζεται και σε όλους τους Έλληνες είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την ευχή που του έδωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε -με πολύ προσεκτική, όμως, διατύπωση προφανώς για να μην προκαλέσει ανησυχία στις Βρυξέλλες- ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ακόμη και μέσω των εφαρμοστικών νόμων που θα ακολουθήσουν της ψήφισης του, συγκεκριμενοποιώντας μέτρα.

Απέφυγε βεβαίως να εκφράσει ανοιχτά διαφωνία ή αμφισβήτηση του σχεδίου, φροντίζοντας να τονίσει ότι η συμβολική αξία του για τους εταίρους είναι πολύ μεγάλη και το θεωρούν «διαβατήριο αξιοπιστίας» για την 5η δόση, αλλά και το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

«Ξεκινάμε καταρχάς με το μεσοπρόθεσμο» στο οποίο, όπως είπε, έχουν ήδη γίνει βελτιώσεις, οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από τους δανειστές μας, και ταυτόχρονα «ξεκινάμε διαπραγμάτευση και συζητήσεις» για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με στόχο και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις τι σημαίνει αυτό και τι μπορεί να αλλάξει στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Πάντως έχουμε συνείδηση της κατάστασης» του κόσμου και της αγοράς, ενώ υπενθυμισε και τη δήλωση του κατά την ανάληψη του υπουργείου, ότι αναλαμβάνει καθήκοντα με το μυαλό του στραμμένο στην πραγματική οικονομία και στην αγανάκτηση της κοινωνίας.

in.gr