Κόντρα στο “νεοφώτιστο” Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου(27/03, 20:15) ξεκινάει τις υποχρεώσεις του, για την Α2 Εθνική Κατηγορία υδατοσφαίρισης, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Αναφορικά με τη φετινή προσπάθεια έκαναν δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΟΧ, ο προπονητής Ηλίας Μαχαίρας, η “σημαία” της ομάδας Μανούσος Βιζυράκης και ο Γιώργος Κατσουλάκης, που επέστρεψε έπειτα από 10 χρόνια.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Με τον αγώνα απέναντι στον Ναυτικό Ομιλο Ρεθύμνου ξεκινά τις υποχρεώσεις του ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ΑΝΕΚ LINES για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο πλαίσιο του α’ γύρου για την α’ φάση. Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στο Ιλίσιο κολυμβητήριο και θα ξεκινήσει στις 8.15 μ.μ., απόψε (27/3).

Ουσιαστικά, για το επόμενο τριήμερο ο Ναυτικός Ομιλος θα δώσει την πρώτη σειρά αγώνων για τον Ομιλο Αττικής, στοχεύοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα έτσι ώστε ν’ αποκτήσει προβάδισμα ούτως ώστε να βρεθεί στον Ομιλο Ανόδου, όπως αυτός θα δημιουργηθεί ενόψει της β’ και τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Ηλία Μαχαίρα, στόχος είναι να μπορέσει ο Ομιλος να πετύχει το καλύτερο δυνατό.

«Στόχος, παίρνοντας μέρος στο πρωτάθλημα, είναι να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό. Πέρσι ήταν να σώσουμε την παρτίδα και βρεθήκαμε κοντά στην άνοδο και τελικά δεν τα καταφέραμε. Φέτος ξεκινάμε για να σωθούμε σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα ό,τι μπορούμε παραπάνω», σημειώνει ο τεχνικός του Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES, για να συνεχίσει: «Το ατυχές για εμάς γεγονός είναι ότι όπως και πέρσι έχουμε κληρωθεί με δύο από τα φαβορί για την άνοδο στην Α1, που είναι οι ομάδες του κέντρου και έχουν ενισχυθεί αρκετά μεταγραφικά. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ελπίζω στο τέλος να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που θα πετύχουμε». 
Σύμφωνα με τον Ηλία Μαχαίρα, το φετινό ρόστερ του Ναυτικού Ομίλου είναι ισορροπημένο, τονίζοντας την προσθήκη του Οδυσσέα Μπαριωτάκη ο οποίος την αντίστοιχη χρονιά πέρσι δεν είχε αγωνιστεί λόγω σοβαρού τραυματισμού: «Έχουμε αρκετά παιδιά σε αρκετά καλό επίπεδο ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε μια σειρά αγώνων που θα είναι δύο την ημέρα. Τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα θα βοηθήσουν, ενώ έχουμε ακόμα και τον Μπαριωτάκη που ενώ ήταν μαζί μας και πέρσι, δεν είχε παίξει σε κανένα παιχνίδι λόγω σοβαρού τραυματισμού. Τώρα όμως έχει επανέλθει και έχει ξαναμπεί σε ρυθμό προπονήσεων και στην επόμενη φάση θα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. Από την άλλη, έφυγε ο Μιχάλης Σαρτζετάκης που αγωνιζόταν στη θέση του φουνταριστού στην οποία έχουμε πρόβλημα και θα προσπαθήσουνε εκ των έσω να καλύψουμε αυτό το κενό», καταλήγει ο τεχνικός του Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES.

Από την πλευρά του, η “σημαία” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο Μανούσος Βιζυράκης τονίζει ότι απολαμβάνει το γεγονός πως συνεχίζει ν’ αγωνίζεται, οριοθετώντας το χρόνο στον οποίο θα αποσυρθεί από τις πισίνες…  

«Όσο αντέχω… θα παίζω! Μ’ αρέσει, ξεσκάω, παιδιά, ομάδα, χαμός, όλα μέσα! Έχω περάσει πολλά χρόνια στο κολυμβητήριο. Ήμουν και στα καλά, έχω ζήσει και κακές μέρες… Θέλω να πιστεύω ότι αν τώρα είναι αυτές οι κακές μας μέρες θα ήθελα να ξανανέβει ο Ομιλος ψηλά και ίσως τότε να σταματήσω. Δεν θέλω να φύγω τώρα που είναι στα άσχημα και στα δύσκολα», σχολιάζει ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES, που σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας του, λέει τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε στόχο ν’ ανέβουμε αλλά σίγουρα έχουμε και το άγχος μην τυχόν βρεθούμε στον Ομιλο Καθόδου γιατί είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο όπου οι δύο αυτές πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν και τις δύο θέσεις για την άνοδο. Αν καταφέρουμε και ανέβουμε, είναι θέμα διοίκησης, αλλά και πάλι το βλέπω πολύ δύσκολο η ομάδα να έχει πισίνα και να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, το βλέπω πολύ δύσκολο. Ελπίζουμε σε ένα θαύμα, αλλά να αγχωνόμαστε και γι’ αυτό… Εμείς θα πολεμήσουμε για ν’ ανέβουμε και από εκεί και πέρα, βλέπουμε…».

Αξιοπρόσεκτη τέλος είναι η παρουσία φέτος στην ανδρική ομάδα του Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES του Γιώργου Κατσουλάκη, που μετά από μία 10ετία σχεδόν επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε.

«Οι λόγοι της επιστροφής μου έχουν να κάνουν με το ότι ήθελα να γυρίσω στα Χανιά. Λόγω της δουλειάς έπρεπε να επιστρέψω και σε συνδυασμό με την επιθυμία τη δική μου και της συζύγου μου, επέστρεψα. Ήθελα να συνεχίσω το πόλο και αφού μίλησα με τον προπονητή μου, Ηλία Μαχαίρα και τη διοίκηση, αποφάσισα να βοηθήσω. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Η Α2 θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, δεν έχω ξαναπαίξει και δεν ξέρω τι θα συναντήσω. Σίγουρα δεν θα είναι το δύσκολο, αλλά είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της Α1. Το μόνο ιδιαίτερο είναι ότι είναι πολλά παιχνίδια μαζεμένα, κάτι που έχω να το ζήσω από τα εφηβικά και τα παιδικά μου χρόνια!», τονίζει ο Κατσουλάκης.

Ενώ, ερωτηθείς για το στόχο που ο ίδιος θέτει, απαντά: «Στόχος πάντοτε για τον Ναυτικό Ομιλο είναι η άνοδος. Είμαστε από τα καλύτερα σωματεία στην Α2, από εκεί και πέρα όμως παίζουμε σε έναν δύσκολο όμιλο γιατί μαζί με την Ηλιούπολη και τον Ηλυσιακό είμαστε οι τρεις ομάδες που κυνηγάνε την άνοδο. Εμείς θα παίξουμε για το καλύτερο και αν όλα πάνε καλά και στο τέλος τα καταφέρουμε και  ανέβουμε στην Α1, από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από την Πολιτεία και τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου τι θα γίνει με το μεγάλο θέμα της πισίνας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ (Α’ ΓΎΡΟΣ)

1η αγωνιστική (Παρασκευή 27/3)

20:15 Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES-Ν.Ο. Ρεθύμνου

21:15 Ηλυσιακός-Ηλιούπολη

Ρεπό: ΟΦΗ

2η αγωνιστική (Σάββατο 28/3)

12:00 Ηλιούπολη-Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES

13:00 ΟΦΗ-Ηλυσιακός

Ρεπό: Ν.Ο. Ρεθύμνου

3η αγωνιστική (Σάββατο 28/3)

20:00 Ν.Ο. Ρεθύμνου-Ηλιούπολη

21:00 Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES-ΟΦΗ

Ρεπό: Ηλυσιακός

4η αγωνιστική (Κυριακή 29/3)

10:00 ΟΦΗ-Ν.Ο. Ρεθύμνου

11:00 Ηλυσιακός-Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES

Ρεπό: Ηλιούπολη

5η αγωνιστική (Κυριακή 29/3)

17:00 Ηλιούπολη-ΟΦΗ

18:00 Ν.Ο. Ρεθύμνου-Ηλυσιακός

Ρεπό: Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook