Το 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Σκακιστικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Απριλίου στην Ερέτρια, με την συμμετοχή των μαθητών από τα Χανιά να είναι εντυπωσιακή.

Η σχετική ενημέρωση για τη διοργάνωση:

Το Σάββατο 4 Απριλίου  οι μαθητές των Χανίων αγωνίζονται  στο 27ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Η Ερέτρια της Χαλκίδας αναμένεται να κατακλυστεί για άλλη μια χρονιά από μαθητές – σκακιστές από όλη την Ελλάδα μιας και πάνω από 800 μαθητές αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων αυτών.

Οι αγώνες ξεκινάνε το Σάββατο με τα Ομαδικά Πρωταθλήματα Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων. 67 ομάδες σχολείων έχουν δηλώσει συμμετοχή και ανάμεσά τους τρεις σχολεία από τα Χανιά, το 1ο , 5ο και 13ο δημοτικό Σχολείο. Όλα σχολεία με μεγάλη παράδοση στο σκάκι , έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα.

Η μεγάλη βαρύτητα που δείχνει ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων στο σχολικό σκάκι και ειδικά στις μικρές ηλικίες φαίνεται για άλλη μια χρονιά μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Τριάντα ένας μαθητές της ΣΑΧ έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στα ατομικά πρωταθλήματα σε σύνολο 43  από τα Χανιά αναδεικνύοντας την , «μακράν» την πιο μαζική αποστολή όχι μόνο στην πόλη μας αλλά σε Πανελλήνιο επίπεδο! Επτά μαθητές συμμετέχουν από τον σύλλογο του ΟΑΧ, πέντε από τον Κύδωνα και 2 από το Καστέλι.

Ευχόμαστε σε όλους τους Χανιώτες μαθητές καλή επιτυχία ώστε  να συνεχιστεί  η σημαντικότατη πορεία διακρίσεων για το Χανιώτικο Σκάκι!

Χορηγός της αποστολής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων είναι η ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ και το Ξενοδοχείο Pilot Βeach Resorts συμβάλλοντας για άλλη μια φορά στην διευκόλυνση του ταξιδιού τους! 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook