Του Ναπολέοντα Σαραντίδη

Ένα "ατυχές" όπως το χαρακτήρισε η ίδια η εταιρεία, πλάνο σε διαφημιστικό spot, κινητής τηλεφωνίας, ήταν η αφορμή για να βγάλουν - για πολλοστή φορά -  τα σπαθιά απο τα θηκάρια τους οι πάσης φύσεως συνωμοσιολόγοι.

Ο λόγος για την διαβόητη σημαία της Κρητικής Πολιτείας που υπήρχε στο φόντο πίσω απο τον ηθοποιό. Και ενώ η σημαία "σβήστηκε" απο το πλάνο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έμειναν κάποια ερωτηματικά.

Γιατί δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία στο ότι τοπική αεροπορική εταιρεία έχει κάνει έμβλημά της (ελαφρώς τροποποιημένη) την ίδια σημαία ; 

Γιατί δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία όταν κυκλοφορούν στο εμπόριο ελεύθερα μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, σήματα για αυτοκίνητα τα οποία έχουν αυτήν την σημαία;

Βέβαια δεν θέλω να σχολιάσω καν την αναφορά της "Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης ΜΜΕ" η οποία εξ Αθηνών εξαπολύει τα βέλη της κατα "προδοτών", χαρακτηρίζοντας μάλιστα - τελείως ανιστόρητα - την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας ως την "πιο σκοτεινής περιόδου της ιδιαιτέρας μας πατρίδας της Κρήτης".

Αντί λοιπόν να σκορπάμε κατάρες και αναθέματα ας διαδώσουμε σε όλους και ειδικά στους νέους αλλά και σε εκείνους που έχουν συνδέσει - τελειώς ηλίθια - την σημαία αυτή με την "αυτονομία" το τι πραγματικά συμβολίζει ή μάλλον συμβόλιζε - γιατι τώρα έχει περάσει στην ιστορία - η σημαία της Κρητικής Πολιτείας , όπως το αντέγραψα απο την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια "ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ"

"Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας (1896 – 1913). Πρόκειται για μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822: Λευκός σταυρός που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα από τα οποία τα τρία ήταν κυανά, ενώ το τέταρτο, το πάνω προς το μέρος του κονταριού ήταν κόκκινο μ' ένα λευκό άστρο στο κέντρο του, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί".