Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 13 εκπαιδευμένους άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει 200 διαρρήξεις

«Hi tech» σπείρα 13 Γεωργιανών που είχε προχωρήσει σε περίπου 200 διαρρήξεις σε κατοικίες σε όλη την Αττική εξάρθρωσε τις τελευταίες ώρες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν υπερσύγχρονα εργαλεία κι ειδικές μεθόδους για να παραβιάζουν με εντυπωσιακή ευκολία, οποιαδήποτε πόρτα ασφαλείας. Ακόμη φαίνεται να έκαναν πολυήμερες εκπαιδεύσεις στις διαρρήξεις των κατοικιών.

Οι αστυνομικοί δήλωναν το Σάββατο το πρωί εντυπωσιασμένοι από την τακτική και την μεθοδικότητα των Γεωργιανών διαρρηκτών.

Επιπλέον όπως διεπίστωσαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τα μέλη της σπείρας είχαν διασυνδέσεις με ορισμένες οικιακές βοηθούς από την Γεωργία που εργάζονταν σε σπίτια τα οποία έγιναν στόχος των κακοποιών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στα ίχνη της συμμορίας των Γεωργιανών ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν για διάρρηξη πριν από 1, 5 μήνα σε κατοικία επιχειρηματία στην Γλυφάδα.

Εκεί είχαν διαπιστώσει ότι οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση –από την οικιακή βοηθό – για τους χώρους που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Οι δράστες τότε είχαν επιχειρήσει ν ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να προλάβουν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έθεσαν σε παρακολούθηση την οικιακή βοηθό κι έτσι εντόπισαν την σπείρα των Γεωργιανών. Ακολούθησαν πολυήμερες παρακολουθήσεις των υπόπτων στο κέντρο της Αθήνας.

Την Παρασκευή οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε οκτώ κατ οίκον έρευνες που ήσαν τα κρησφύγετα των Γεωργιανών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννιά άτομα, ενώ αναζητούν άλλα τέσσερα.

tovima.gr