Δύο Κύπελλα και πέντε μετάλλια ήταν ο απολογισμός της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων στο “4ο Faistos Cup” που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών.

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών οι αγώνες του 4ου FAISTOS CUP. Τους Αγώνες διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς και συνδιοργανωτή το Δήμο Φαιστού υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Αφορούσε Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών από δεκατριών ετών και άνω και Ξίφος Ασκήσεως Εφήβων και Νεανίδων από οκτώ έως δεκαεπτά ετών.

Συμμετείχαν συνολικά εκατό πέντε αθλητές και αθλήτριες από δέκα Σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών και προσδίνει στο Κύπελλο διεθνή πλέον χαρακτήρα. Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με μια πολυπληθή αποστολή είκοσι έξη  αθλητών με τη συνοδεία του Προέδρου το Δ.Σ. κου Ιπποκράτη Μανουδάκη, μελών του Δ.Σ., γονέων και φίλων των αθλητών και του Προπονητή του Ξίφους Ασκήσεως κου Αριστείδη Ματσατσίνη

Στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών, με σαρανταμία συμμετοχές,  ο Νίκος Τσώκας , του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας, πήρε το Κύπελλο και το Χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό τον Αλέξανδρο Κοντογιάννη, του Θησέα Ηρακλείου. Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι Στυλιανός Φουστανάκης και Θεόδωρος Τσακιράκης της διοργανώτριας Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς.

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με πέντε Αθλητές. Στην καλύτερη θέση (όγδοη) ανέβηκε ο Χαρίλαος Δόλγυρας, στη δέκατη τέταρτη ο Πέτρος Δημητρόπουλος, στην εικοστή Πέμπτη ο Αριστοτέλης Δρικάκης ενώ οι μικρότεροι Δημήτρης Παπαδάκης και Κωνσταντίνος Λιλικάκης δεν κατάφεραν να περάσουν την προκριματική φάση.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών, με είκοσι μία συμμετοχές, η Κωνσταντίνα Νικολοπούλου της Ίριδας κατέκτησε την πρώτη θέση και το Κύπελλο νικώντας στον τελικό τη Ραφαέλλα Χαραλαμπάκη της Μεσσαράς. Στη Τρίτη θέση οι Φανή Ξαγοραράκη  και η Μαριάννα Ξαγοραράκη του Θησέα Ηρακλείου.

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων συμμετείχε με πέντε Αθλήτριες. Η Μαρία Μπακατσάκη κατέλαβε την όγδοη θέση, η Ειρήνη Ελληνιτάκη τη ένατη, η Αλεξάνδρα Δημητρίου τη δέκατη, η Σταυρούλα Δόλγυρα τη δωδέκατη, ενώ η νεοφώτιστη Βιργινία Κλάδου αποκλείστηκε στην προκριματική φάση.

Στο Ξίφος Ασκήσεως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά για την Α.Λ.Ξ.Χανίων.

Στους εφήβους με είκοσι τρεις συμμετοχές, με οκτώ  από την Α.Λ.Ξ.Χανίων. ο Θεμιστοκλής Παπαντωνίου, Α.Λ.Ξ.Χανίων, πήρε το Κύπελλο και το Χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό το συναθλητή του Γιάννη Τσιτσιρίδη που πήρε το Αργυρό μετάλλιο ενώ την Τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Σάββας Γαβριλίδης ,Α.Λ.Ξ.Χανίων και ο Ιάσονας Γκάικερ της Μεσσαράς. Από τους υπόλοιπους ο Γιάννης Τζαμπαζάκης κατέλαβε την έκτη θέση, ο Αναστάσης Τζανάκης τη δέκατη, ο Γιώργος Τζεράκης την ενδέκατη, ο Παναγιώτης Φιλιππάκης τη δέκατη τρίτη, ο Γιάννης Παπαδοκοκολάκης τη δέκατη Πέμπτη.

Στις Νεάνιδες με δεκαοκτώ συμμετοχές από τις οποίες οι οκτώ της Α.Λ.Ξ.Χανίων, η Μαρία Μαρκαντωνάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων πήρε το Κύπελλο και το Χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό τη Μαρινέλλα Πεδιαδιτάκη της Μεσσαράς, την Τρίτη θέση μοιράστηκαν η Κατερίνα Παπαδουλάκη της Α.Λ.Ξ.Χανίων και η Μαρία Πατσανιωτάκη της Μεσσαράς. Η Χρυσηίδα Μανουδάκη κατέλαβε την Πέμπτη θέση, η Μάγια Τσεπέτη την έκτη, η Βασιλική Σημαντηράκη την ένατη, η Εβελίνα Δραμηλαράλη την ενδέκατη , η Ειρήνη Κασσάρα τη δωδέκατη ενώ η πρωτόπειρη Ειρήνη Ηλιάκη αποκλείστηκε στην προκριματική φάση. 

Η διοργάνωση αλλά και η φιλοξενία ήταν άψογη και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Α.,Λ.Ξ.Χανίων κος Ιπποκράτης Μανουδάκης

«Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές της λέσχης μας. Οι διακρίσεις και η συμμετοχή του σωματείου μας ήταν εντυπωσιακή για άλλη μία φορά. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς για τη διοργάνωση αγώνων υψηλού αγωνιστικού και οργανωτικού επιπέδου. Μπράβο σε όλους σας. Είναι ενέργειες που τιμούν τον χώρο μας».

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλα τα Κρητικά Σωματεία Ξιφασκίας ενισχύοντας τόσο υλικά όσο και ηθικά κάθε προσπάθεια διάδοσης και ανάπτυξης του συναρπαστικού Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας που για συναπτά δέκα χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και αγωνιστικότητα.

      

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook