Πέντε πρώτες θέσεις, και τέσσερα χάλκινα  μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές της πόλης μας στο 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα δείχνοντας για άλλη μια φορά το ψηλό επίπεδο του σκακιού στην πόλη μας! 

Η Βοζινάκη Ανθή στην Β΄ Γυμνασίου με διπλή διάκριση, ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης στην Δ’ δημοτικού και η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην ίδια κατηγορία, ο Αντωνιουδάκης Γιώργος στην Α΄ δημοτικού και η Χασουράκη Χρυσή στα Νήπια με διπλή διάκριση κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους! Στο βάθρο ανέβηκαν με χάλκινα μετάλλια η Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα στην Γ΄ δημοτικού και η Καραβιτάκη Αντωνία στην Β΄ δημοτικού!     

Μόνιμα τα τελευταία χρόνια οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων κατακτούν  τη μεγαλύτερη μερίδα των επιτυχιών σε Πανελλήνιο επίπεδο, παραμένοντας  έτσι στην κορφή  σε συλλογικό επίπεδο! 

Συνεχίζουν την χρυσή τους πορεία

Συνεχίζοντας τη χρυσή πορεία των τελευταίων ετών οι μαθητές των Χανίων γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του σκακιού κάνοντας όλη την Ελλάδα να αναφέρεται  με θαυμασμό για τις επιτυχίες αυτές! 

Εννιά μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές μας , από τα οποία τα οκτώ από αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων διατηρώντας έτσι τον σύλλογο αυτό στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού! Εντυπωσιακή η διαχρονικότητα των επιτυχιών επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες του συμβουλίου αλλά και των προπονητών της ΣΑΧ με   την  μεθοδική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου  !  

Το Μαθητικό αυτό Σχολικό Πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και αποτελεί την πιο μαζική διοργάνωση στο χώρο του σκακιού. Η συμμετοχή τη φετινή χρονιά έφτασε τους 750 μαθητές οι οποίοι είχαν όλοι διακρίσεις αφού είχαν  προκριθεί από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Περιφερειών τους. 

Αναλυτικά τώρα οι διακρίσεις της ΣΑΧ ξεκίνησαν από την μικρότερη κατηγορία των Νηπίων όπου η Χασουράκη Χρυσή (Βαμβακόπουλο) έχοντας μία εντυπωσιακή πορεία κατέκτησε όχι μόνο την πρώτη θέση στην κατηγορία της αλλά και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη κατακτώντας έτσι δύο μετάλλια! Πολύ καλή εμφάνιση στην ίδια κατηγορία και από τους Κυριακογιαννάκη Γιάννη (31ο Χανίων) και Μαυρίδη Εμμανουήλ (2ο Κισάμου) που κατέκτησαν την 7η και 8η θέση καθώς και από την Κλεοβούλου Σοφία που πήρε την 4η θέση στα κορίτσια!
Στην Α΄ δημοτικού είχαμε τον Αντωνιουδάκη Γιώργο (10ο Χανίων) να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την 1η θέση και δείχνοντας έτσι το «νέο κύμα » που προστίθεται συνεχώς κοντά στην εμπειρία των παλαιοτέρων σκακιστών! Στην ίδια κατηγορία είχαμε την πολύ καλή εμφάνιση από τον Αναστάση Βιολάκη (8ο Χανίων) που πήρε την 7η θέση και της Καλογεράκη Σοφίας (3ο Χανίων) που ήταν 4η στα κορίτσια.

Στην Β΄ δημοτικού είχαμε την Καραβιτάκη Αντωνία (5ο Χανίων) να έχει μία εντυπωσιακή πορεία κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση στην κατηγορία της! Πολύ καλή εμφάνιση στην ίδια κατηγορία είχαμε και από τον Χριστοδουλάκη Μιχάλη (17ο Χανίων) που πήρε την 8η θέση.

Στην Γ΄ Δημοτικού η Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα (11ο Χανίων) κατέκτησε την 3η θέση στα κορίτσια παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία ο Τσομπανάκης Στέλιος (15ο Χανίων) πήρε τη 10η θέση.

Στην Δ΄ δημοτικού είχαμε διπλή διάκριση όχι μόνο για το Χανιώτικο σκάκι αλλά και για το 5ο Δημοτικό σχολείο! Ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης (5ο Χανίων) κάνοντας ένα από τα καλύτερα ποσοστά όλων των κατηγοριών κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη! Δίπλα του με το κύπελλο της 1ης θέσης στα κορίτσια η Καραβιτάκη Ευαγγελία γράφοντας έτσι μία εντυπωσιακή πορεία στο σχολικό σκάκι κατακτώντας για 4η χρονιά την πρώτη Πανελλήνια θέση! Στην ίδια κατηγορία είχαμε καλές εμφανίσεις από τον Φυντριλάκη Κυριάκο (5ο Χανίων) και Βιζυράκη Σταύρο (14ο Χανίων) με την 11η και 13η θέση που κατέκτησαν!

Στην Β΄ Γυμνασίου η Βοζινάκη Ανθή (6ο Χανιών) έχει τη στόφα της Πρωταθλήτριας και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε διοργάνωση! Έχουμε χάσει το λογαριασμό σε ποια διοργάνωση τελευταία φορά δεν έχει πάρει την πρώτη θέση! Πανελλήνια Νεανικά, Πανελλήνια Σχολικά, Πανελλήνιο Γυναικών Blitz, Πάντα πρώτη!!! Εδώ δεν έφτανε αυτό αλλά και σε μία από τις δυσκολότερες κατηγορίες πήρε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κοριτσιών αλλά και χάλκινο στη γενική κατηγορία!  

Να προσθέσουμε τις πολύ καλές εμφανίσεις του Νίκου Γεωργακόπουλου (Ν. Κυδωνίας) στην Α΄ Γυμνασίου με τη 10η θέση, του Φυντριλάκη Σταύρου (5ο Χανίων) στην Β΄ Γυμνασίου με την 8η θέση και του Αργύρη Παπαδόπουλου (2ο Λύκειο) στα Λύκεια με την 7η θέση.

Τέλος να τονίσουμε τις επιτυχίες των αθλητών από Ηράκλειο όπου μετά από πάρα πολλά χρόνια είχανε δύο πρωταθλητές Ελλάδος με τον Σερπετσιδάκη Νίκο στην Α΄ Γυμνασίου και την Σερπετσιδάκη Εύα στα Λύκεια. Στα Λύκεια ο Κελίρης Ανδρέας πήρε την 2η θέση και στην Γ΄ Γυμνασίου τον Καδιάνη Γιώργο να παίρνει την 3η θέση.

Στο βάθρο ανέβηκε και η Κουκουράκη Χρυσή από το Ρέθυμνο κατακτώντας την 2η θέση στην ΣΤ΄ δημοτικού. Τέλος να τονίσουμε ότι στο παράλληλο ανοικτό πρωτάθλημα ο Μαυρίδης Θάνος από την Κίσσαμο κατέκτησε την 2η θέση.

Στα αξιοσημείωτα μπορούμε να αναφέρουμε  την πολύ καλή παρουσία της ομάδας του 1ου Δημοτικού Χανίων που κατέλαβε την 7η θέση στο ομαδικό καθώς και την αξιόλογη ομάδα του  5ου Δημ. Σχολείου Χανίων που είχε  τρεις μαθητές στο βάθρο των νικητών. 

Η αποστολή είχε την στήριξη της Π.Ε Χανίων ενώ Μέγας χορηγός της ΣΑΧ είναι η ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και το ξενοδοχείο Pilot Beach Resort που βοήθησαν στην μετακίνηση των αθλητών της.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook