Λίβυοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως περίπου επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Τρίπολη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν από την κυβέρνηση της Λιβύης σε μια οικιστική περιοχή στη συνοικία Αράντα της Τρίπολης και είδαν ένα πτώμα που είχε ανασυρθεί από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου.

\”Υπήρξε σκόπιμη στόχευση κατοικιών αμάχων\”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Χάλεντ Κάιμ, στο σημείο. \”Είναι άλλη μία ένδειξη της ωμότητας της Δύσης.\”

Υπήρχαν σωροί από ερείπια και μεγάλα κομμάτια σπασμένο μπετόν στο σημείο, όπου ένα μεγάλο πλήθος, κατά τα φαινόμενα κάτοικοι της περιοχής, βοηθούσαν στον καθαρισμό.

Σε ένα τοπικό νοσοκομείο, επιδείχθηκαν στους δημοσιογράφους τα πτώματα τριών ανθρώπων, περιλαμβανομένου και ενός παιδιού, που σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή.

Ένα από τα πτώματα ήταν καλυμμένο με μπάζα και σκόνη. Στους δημοσιογράφους επιδείχθηκε επίσης ένα τραυματισμένο παιδί.

\”Βασικά, απόψε ήταν άλλη μια νύχτα φόνου, τρόμου και φρίκης στην Τρίπολη που προκάλεσε το ΝΑΤΟ\”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μούσα Ιμπραήμ, στους δημοσιογράφους στο νοσοκομείο. Πέντε οικογένειες ζούσαν στο κτίριο που κτυπήθηκε, είπε.

Δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί κατά πόσον τα τρία πτώματα ήταν από το κατεστραμμένο κτίριο στη συνοικία Αράντα. Η Αράντα είναι μια συνοικία της περιοχής Σουκ αλ-Τζούμα, η οποία είναι γνωστή για τα αντι-κανταφικά αισθήματά της.

Πριν από δύο εβδομάδες, λίβυοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν από ένα μέλος του προσωπικού του ίδιου νοσοκομείου σε ένα σημείωμα που πέρασε στους δημοσιογράφους, ότι παρουσίασαν ψευδώς ένα παιδί που τραυματίστηκε σε τροχαίο ως θύμα επίθεσης του ΝΑΤΟ.

Χθες η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι στοχεύει ειδικά αμάχους στην εκστρατεία που διεξάγει προκειμένου να βοηθήσει τους εξεγερμένους στον πόλεμό τους εναντίον του καθεστώτος του ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Έπειτα από τέσσερις μήνες εμφυλίου πολέμου, οι εξεγερμένοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της ανατολικής Λιβύης, την περιοχή γύρω από τη δυτική πόλη-λιμάνι Μιζουράτα και μεγάλο μέρος της περιοχής των Δυτικών Ορέων που εκτείνονται στα σύνορα με την Τυνησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook