Σε εξέλιξη βρίσκεται έκθεση που διοργανώνει τo Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Tubingen της Γερμανίας σε συνεργασία με το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και έχει τίτλο \”Η Marilyn Monroe μέσα από την τέχνη\”.

Η έκθεση που ξεκίνησε τον Απρίλιο και μέχρι τώρα τυγχάνει υψηλής ανταπόκρισης από το κοινό, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης και προσεγγίζει το φαινόμενο της Mαrilyn Monroe διαμέσου της τέχνης φωτίζοντας τόσο το μύθο όσο και τη διαδικασία κατασκευής του.

Τι θα δείτε στην Έκθεση

Μέσα από τις φωτογραφίες και τους ζωγραφικούς πίνακες μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τη μετάλλαξη της Norma Jeane Baker σε Merilyn Monroe και να ανιχνεύσει τους τρόπους με τους οποίου το Hollywood, τα ΜΜΕ και η σύγχρονη κοινωνία μεταμόρφωσαν μια νεαρή κοπέλα σε αντικείμενο λατρείας.

Τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στην έκθεση παρουσιάζουν την εικόνα ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας και συμβάλουν με το δικό τους τρόπο στη δημοφιλία του. Η έκθεση αποτελείται από έναν πλήρη φωτογραφικό κύκλο που περιλαμβάνει φωτορεπορτάζ, ντοκουμέντα, λήψεις στούντιο, καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις καθώς και πίνακες ζωγραφικής, έργα σε χαρτί, σχέδια, χαρακτικά, videos και γλυπτά.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια κριτική προσέγγιση εστιάζοντας σε πολλά ζητήματα της σύγχρονης ζωής, όπως: το τίμημα της δημοσιότητας, αυτοπροσδιορισμός και ετεροπροσδιορισμός, η κοινωνία της εικόνας, η λειτουργία των ΜΜΕ, το star system κ.ά.

Η έκθεση φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και έργα όπως αυτά του Andy Warhol, ενώ μεταξύ άλλων, συμμετέχουν διάσημοι σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως οι Christo, Antonio de Felipe, Érro, αναγνωρισμένοι φωτογράφοι όπως οι Sam Shaw, Milton Greene, George Barris, αλλά και σημαντικοί νεώτεροι καλλιτέχνες όπως οι Saskia deBoer και Yasumasa Morimura.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook