Γενέθλια ενός έτους έχει σήμερα, 19 Ιουνίου η «Μεγαλύτερη Σαλάτα του Κόσμου» που φτιάχτηκε από δεκάδες εθελοντές στην Ιεράπετρα.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια από το Δήμο, αγροτικά σωματεία, το ΤΕΙ Κρήτης και εθελοντές που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία, με τοπικά προϊόντα, μιας σαλάτας συνολικού βάρους 13 τόνων που γράφτηκε στο βιβλίο Γκίνες.

Η σαλάτα, το κόστος της οποίας καλύφτηκε από χορηγίες και όχι το Δήμο, τοποθετήθηκε σε μια σαλατιέρα 100 τ.μ,και έφτασε να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, σπάζοντας  το ρεκόρ που κατείχε το Ισραήλ, με σαλάτα που ζύγιζε 3 τόνους λιγότερο.

Ο δήμος Ιεράπετρας, κατόρθωσε με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να διαφημίσει τα προϊόντα της περιοχής αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο που βρέθηκαν ως θεατές ή και σαν συμμετέχοντες στη δημιουργία του γευστικού αυτού event.

Το Ρεκόρ έφερε και Ρεκόρ στο Τζίρο των καταστηματαρχών

Μετά από ένα χρόνο, πολλοί καταστηματάρχες της Ιεράπετρας ομολογούν ότι την περίοδο λίγο πριν αλλά και λίγο μετά το διημέρου που διήρκησε η προετοιμασία και η δημιουργία της Σαλάτας, ο τζίρος αυξήθηκε κατακόρυφα σπάζοντας ρεκόρ δεκαετιών.

Μάλιστα,  ένα χρόνο μετά, ο Δήμος υπολογίζει ότι αν πλήρωνε για την δωρεάν διαφήμιση και τις αναφορές που έγιναν προς όφελος της Ιεράπετρας, θα έπρεπε να πληρώσει 862.000 ευρώ!

Μεγάλο ρόλο σε αυτήν την απρόσμενη οικονομική αποδοτικότητα της Σαλάτας, διαδραμάτισε το διαδίκτυο και η «κάλυψη» του event σε όλο τον κόσμο, γεγονός που οδήγησε αρκετούς τουρίστες να επισκεφτούν την Ιεράπετρα με αφορμή την προσπάθεια αυτή.

Τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι αγροτικών σωματείων εκφράζουν την πεποίθηση ότι πρέπει, με ανάλογο τρόπο ως προς την αποτελεσματικότητα και την πρωτοτυπία,  να βρεθούν νέες μέθοδοι προώθησης και διαφήμισης τόσο της Ιεράπετρας όσο και των προϊόντων της.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook