Το υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής επιβεβαίωσε, με καθυστέρηση δυο εβδομάδων, ότι στη χιλιανή πρεσβεία στη Μεξικανική πρωτεύουσα έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας, μετά την αποστολή δύο πακέτων-βόμβα, στις 3 και τις 14 Ιανουαρίου, που είχαν ως παραλήπτη τον πρέσβη.

Την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων διεκδίκησε με ηλεκτρονικό μήνυμα μια ομάδα υποτιθέμενων αναρχικών, με την ονομασία «Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης». Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν δυο εβδομάδες μετά την παραλαβή των πακέτων που εξουδετερώθηκαν από τις μεξικανικές αρχές πριν εκραγούν και χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Επισημαίνεται ότι στις 23 Δεκεμβρίου πακέτο-βόμβα εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου στην πρεσβεία της Χιλής στη Ρώμη, ακρωτηριάζοντάς του τα δάκτυλα του ενός χεριού. Επίσης, τον Αύγουστο του 2010, ο πρέσβης της Χιλής στο Μεξικό έλαβε απειλητικά για τη ζωή του ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία διατυπωνόταν προς τις χιλιανές αρχές η απαίτηση απελευθέρωσης 14 υπόπτων για εγκληματικές πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook