Δυο διαφορετικές υποθέσεις με χασισοκαλλιέργειες αποκαλύφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στην Σαντορίνη, όπου οι φυτείες είναι εσωτερικού χώρου και εφοδιασμένες με όλα τα σύγχρονα μέσα για την εξασφάλιση της σωστής θερμοκρασίας και υγρασίας που ευνοούν την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Στα Φηρά, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κατάστημα ενοικίασης ποδηλάτων ενός 44χρονου και ανακάλυψαν στην υπόγεια αποθήκη μια ολόκληρη φυτεία από 32 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους από 1,20 έως 1,80 μέτρα!

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, εξαερισμού και φωτισμού που δημιουργούς τις κατάλληλες περιβαλλοντολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών, ενώ διέθετε και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την αποξήρανση και επεξεργασία της παραγωγής του. Στο σπίτι του, που ερευνήθηκε αμέσως μετά, κατασχέθηκαν 51,2 γραμμάρια «φούντας», μια ηλεκτρονική ζυγαριά, πέντε φαρμακευτικά δισκία άγνωστης ουσίας και μια ξιφολόγχη πολεμικού όπλου.

Στο Ημεροβίγλι, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θήρας ανακάλυψαν ένα παρόμοια διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι ενός ζευγαριού που είχε εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, εξαερισμού και φωτισμού για τα 16 δενδρύλλια που καλλιεργούσε στον εσωτερικό χώρο.

Άλλα 16 χασισόδεντρα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους από πέντε ως 0,65 εκατοστά, βρέθηκαν σε γλάστρες στον κήπο του σπιτιού. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης και η 51χρονη σύζυγός του είχαν έτοιμα για διακίνηση ένα κιλό και 40 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, ενώ στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και δύο κινητά. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook