Τελευταία ενημέρωση: 21:52

Στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, όπου είναι πολύ δύσκολη η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο Ρέθυμνο κοντά σε κατοικημένες περιοχές με τις φλόγες να φτάνουν μια ανάσα από τα σπίτια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 9 το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον οικισμό Ρουσοσπίτι και μέχρι στιγμής έχει κάψει αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης ενώ έχει προκαλέσει ζημιές σε ελαιώνες.

Η φωτιά απείλησε και σπίτια ωστόσο χάρη στην μεγάλη προσπάθεια των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των ανέμων που  έπνεαν στην περιοχή.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 40 πυροσβέστες με 17  πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ένα δεκαμελές πεζοπόρο τμήμα από ολόκληρη την Κρήτη.

Στην φλεγόμενη περιοχή μετάβη και ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής κ. Πιερακάκης.

Η κατάσταση μετά το μεσημέρι, ήταν κάπως καλύτερη καθώς ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά σε κατοικίες απομακρύνθηκε οριστικά ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση χάρη στις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook