Τελευταία ενημέρωση 13:26

Το βράδυ της Τετάρτης και μετά από ένα δύσκολο ταξίδι στο φουρτουνιασμένο Λιβυκό πέλαγος, οι εθελοντές της ομάδας «Σύμπλευση» κατέπλευσαν με 11 φουσκωτά σκάφη στο λιμάνι  Καραβέ της Γαύδου.

Η ομάδα των εθελοντών, το πρωί της Τετάρτης απέπλευσε από την Κάσο και μετά από ανεφοδιασμό καυσίμων σε Ιεράπετρα και Σφακιά, έφτασαν στην Γαύδο όπου και «γεύτηκαν» την φιλοξενία των ακριτών κατοίκων τοιυ νησιού.

Στηγ αποστολή συμμετέχει και ο Νικόλαος, ο γιός του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, τον οποίο και βλέπετε στην φωτογραφία να εκτελεί χρέη γραμματείας κατά την παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Κάσου.

Σήμερα το πρωί , στην Γαύδο έγιναν  τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκε από την εθελοντική οργάνωση στο νησί.

(εγκαταστάσεις της μονάδας αφαλάτωσης)

Επίσης οι εθελοντές γιατροί της «Σύμπλευσης» που συμμετέχουν στην αποστολή, παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα  που αποτελείται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σχεδόν για όλες τις ειδικότητες , συμπεριλαμβανομένων αφαίρεσης καρκινωμάτων, και βιοψιών:

Στα παιδιά γίνονται: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης – κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος, γ) οδοντιατρικός έλεγχος και δ) οφθαλμολογικός έλεγχος.

Την Πρωτομαγιά οι εθελοντές της «Σύμπλευσης» θα αποπλεύσουν από την Γαύδο για το επόμενο νησί της αποστολής «Διάπλους Αιγαίου 2015» που είναι τα Αντικύθηρα.

Η Σύμπλευση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα. Το κόστος του Διάπλου του Αιγαίου καλύπτεται από… την τσέπη των εθελοντών και από τα έσοδα του ετήσιου χορού της οργάνωσης, ωστόσο τα έργα υποδομής προσφέρουν χορηγοί. Το εκπαιδευτικό υλικό και φυσικά οι ιατρικές εξετάσεις αποτελούν προσφορά των ίδιων των εθελοντών, οι μισοί από τους οποίους είναι γιατροί.

Δείτε φωτογραφίες από τη μονάδα αφαλάτωσης που εγκαινιάζεται σήμερα.

(φωτογραφίες από τη μονάδα αφαλάτωσης από gavdosfm.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook