Τελευταία ενημέρωση 14:25

Ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ, αφέθηκε η 55χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι είχε εξαπατήσει δεκάδες Ηρακλειώτες.

Η 55χρονη απολογούμενη στον Ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και με την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη έως ότου γίνει η δίκη.

Η 55χρονη η οποία συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη προσποιούμενη υπάλληλο Δημόσιας Υπηρεσίας και με το πρόσχημα ότι θα βάλει σε επιδοτούμενο προγράμματα τέσσερις Ηρακλειώτες, κατάφερε να της δώσουν διάφορα χρηματικά ποσά, για τα οποία τους έπειθε ότι απαιτούνται για την διαδικασία της ένταξης τους στα προγράμματα

Μετά απο συγκεκριμένες καταγγελίες και απο την έρευνα  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 55χρονη από το τέλος του 2011 έως και τον Απρίλιο του 2015, προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων, 
έπειθε παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα της ένταξης  ανυποψίαστων πολιτών, σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από ακόμη 32 άτομα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισε η 55χρονη από τις συγκεκριμένες πράξεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 51.568 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η τέλεση και άλλων ομοειδών πράξεων από την 55χρονη, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για απάτες κατ’εξακολούθηση σε βαθμο κακουργήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook