Εκκενώθηκε τελικά το κτίριο της Νομικής Σχολής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, οι οποίοι μετακινήθηκαν συντεταγμένα, σε πορεία, μαζί με όσους τους συμπαραστέκονται, σε κτίριο στο κέντρος της Αθήνας το οποίο είχαν προτείνει αρχικώς οι πρυτανικές αρχές.

Το χρονικό της εκκένωσης:

Παρά την αρχική συμφωνία για μετεγκατάσταση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υπήρξε νέα σοβαρή εμπλοκή, η οποία καθυστέρησε τη μετακίνηση των μεταναστών.

Οι μετανάστες αναμένετο να ξεκινήσουν για το κτίριο της οδού Πατησίων, συνοδεία πανεπιστημιακών, βουλευτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. Εντούτοις, η πορεία τους που ξεκίνησε μετά τις 3:00 κατέληξε στο κτίριο της οδού Πατησίων λίγο μετά τις 4:00.

Αιτία στάθηκε η υπαναχώρηση του ιδιοκτήτη του κτιρίου, όπου μεταφέρθηκαν τελικά οι μετανάστες  ο οποίος υποστήριξε ότι στο ισόγειο του κτηρίου υπήρχαν πίνακες που θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλο χώρο και κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από το πρωΐ.

Τελικά λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα οι 230 μετανάστες έφτασαν στο κτήριο της Πατησίων και Ηπείρου.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες πρόταση για μεταφορά των μεταναστών στο Ελληνικό, η οποία απορρίφθηκε από τους ίδιους. Το αποτέλεσμα είναι η μετακίνησή τους να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.

Τι έχει συμφωνηθεί για την παραμονη τους στο νέο χώρο:

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook