Συγκρατημένα αισιόδοξος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και δεν έχουν αποσαφηνιστεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όμως «βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο». 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέκλεισε εκ νέου ελληνική χρεοκοπία και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι και θα μείνει μέλος της Ευρωζώνης.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, δεν έχουμε ακόμη την αναγκαία καθαρότητα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, ωστόσο κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

«Αυτό που μπορώ να πω στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πως δεν θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία» είπε ο Γιούνερ. «Η Ελλάδα είναι και θα μείνει σταθερά τμήμα της Ευρωζώνης» υπογράμμισε, λέγοντας πως αυτό είναι κοινός στόχος όλων των κυβερνήσεων στην Ευρωζώνη.

«Όμως σε αντάλλαγμα αναμένεται από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο Eurogroup και να προχωρήσει σε βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική» επισήμανε. 

«Εάν πρόκειται να υλοποιηθούν προεκλογικές υποσχέσεις, πρέπει να μπορούν και να χρηματοδοτηθούν αναλόγως» σημείωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook