Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Οι κλινικές μελέτες με απλά λόγια. Μύθοι και Πραγματικότητα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Συνεδριακή αίθουσα της Παγκρήτριας Συνεταιριστικής Τράπεζας (Λ. Ικάρου 5) στο Ηράκλειο και ώρα 18.30.

Η έρευνα στις μέρες μας έχει κάνει τεράστια άλματα και νέες θεραπείες έχουν προστεθεί στην φαρέτρα των γιατρών για την αντιμετώπιση των νοσημάτων μας. Για να φτάσουν όμως τα νέα αυτά φάρμακα στη διάθεση των ασθενών έχουν προηγηθεί πολύχρονες μελέτες και πολλές εκατοντάδες ασθενείς έχουν προσφερθεί εθελοντικά ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα φάρμακα από τα εργαστήρια να φτάσουν  στον ασθενή.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει και να προσφέρει σημαντική πληροφόρηση αναφορικά με τις κλινικές μελέτες. Οι ομιλητές της ημερίδας καλούνται να δώσουν απαντήσεις μέσα από τις παρουσιάσεις τους σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στη διαδικασία των ερευνών, τη διασφάλιση του κανονιστικού πλαισίου, την ασφάλεια των ασθενών, τα προσωπικά τους δεδομένα, το ρόλο των ασθενών, των ερευνητών και των χορηγών κ.ά. 
‘Τα φάρμακα που αναπτύσσονται στις κλινικές μελέτες υπόσχονται μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ασθενείς και συμβάλλουν ουσιαστικά στην καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειάς τους. Ως εκ τούτου η συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες αλλά ακόμα και στο σχεδιασμό τους είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών’, δηλώνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Κουτσογιάννη.

Πρόγραμμα Ημερίδας: 
18.30–18.45: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ», Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Σ.Ρ.Κ.
18.45-19.15: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ  
                     ΠΛΑΙΣΙΟ», Αιμιλία Βασιλειάδη, Clinical Project Leader, Sanofi.
19.15-19.45: «Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΗΘΙΚΗ 
                     ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ», Κωνσταντίνος Πουλημένος, Επικεφαλής 
                     Τμήματος Κλινικών Μελετών Roche Hellas
19.45-20.45: «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ», Πρόδρομος Σιδηρόπουλος, 
                      Eπίκουρος Καθηγητής Ρευματολογίας, Διευθυντής της 
                      Ρευματολογικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook