Άμεσα η αντέδρασε ο Δήμος Χανίων στο χθεσινό μας σχόλιο για τα γκράφιτι στην περιοχή της Χαλέπας, αλλά και της οδού Χάληδων. 

Σήμερα σβήστηκαν ήδη αυτά που υπήρχαν στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Ενετικό Λιμάνι ενώ ο Δήμος Χανίων προωθεί συνολική λύση για θέμα του καθαρισμού των κτιρίων.

Της προηγούμενες ημέρες ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου, κ. Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφτηκε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στο Δ. Αθηναίων, για να συζητήσει πως αντιμετωπίζει το θέμα ο μεγαλύτερος Δήμος της Χώρας.

Στην Αθήνα έχει γίνει μία εφαρμογή ενός ειδικού υλικού στα περισσότερα δημόσια κτίρια, το οποίο με την χρήση νερού καθαρίζουν τα γκράφιτι από τους τοίχους.

Ήδη στο Δήμο Χανίων έχουν προβλεφτεί άτομα από τους πενταμηνίτες ο οποίοι μέσα από το τμήμα καθαριότητας θα καθαρίσουν τα γκράφιτι από τα κτίρια της πόλης και θα εφαρμόσουν στους τοίχους την βαφή με το συγκεκριμένο υλικό, ώστε να είναι πιο εύκολος ο καθαρισμός τους μόνο με νερό. 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί που λερώνουν τα κτίρια θα σταματήσουν, απλά θα είναι πιο εύκολος και ανέξοδος ο καθαρισμός τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook