Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων,  στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης για την εκπαίδευση  ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων, που πραγματοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία, υλοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα “Αριάδνη” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων  “Αγλαΐα Κυριακού”, με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”.

Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών και των γονέων αναφορικά με το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο, καθώς και με τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στόχος του προγράμματος είναι να «θωρακιστούν» οι νέοι άνθρωποι απέναντι στις «ψηφιακές» απειλές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικοδόμηση στέρεων βάσεων για την ενδεδειγμένη χρήση του Διαδικτύου, καθώς και:

•    η έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων για τους «κανόνες» ασφαλούς πλοήγησης, προκειμένου να προστατεύονται από τις «παγίδες», που κρύβει το Διαδίκτυο,
•    η αξιόπιστη υποστήριξη και καθοδήγηση των γονέων για διαρκή «επαγρύπνηση» και διακριτική επίβλεψη, ώστε να διασφαλίσουν μια δημιουργική και «υγιή» σχέση των παιδιών τους με το Διαδίκτυο, 
•    η ευαισθητοποίηση και «εγρήγορση» των εκπαιδευτικών για να μπορούν να διακρίνουν εγκαίρως πιθανές ενδείξεις μη ορθολογικής χρήσης του Διαδικτύου και να επιλέγουν κατάλληλους τρόπους προσέγγισης και θετικού επηρεασμού των μαθητών τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. διοργανώνει διήμερη ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: “ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ” στην περιοχή της Παλιάς Πόλης με infokiosks και παροχή πληροφοριών, από το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ θα βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στο Πάρκο επί της οδού Νικηφόρου Επισκόπου (όπισθεν Δημοτικού Ωδείου) την Πέμπτη 8 Μαΐου και στην Οδό Κοραή την Παρασκευή 9 Μαΐου  2015 από τις 10.00 έως και τις 13.30. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook