Τελευταία ενημέρωση: 18:28

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για την διάσωση ενός άντρα που έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή του καταφυγίου “Καλλέργης” πάνω απο το οροπέδιο του Ομαλού.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε περίπου στις 3:00 μμ για το ατύχημα του άντρα ο οποίος εκτελούσε εργασίες στην περιοχή του καταφυγίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τεχνικό απο την Αθήνα, ο οποίος – εκ μέρους του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού – ανέβηκε στο καταφύγιο προκειμένου να συνδέσει κεραίες που είναι αναγκαίες για την λειτουργία της ασύρματης επικοινωνίας κατα μήκος του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Οι κεραίες αυτές είναι κοντά στην ξύλινη περίφραξη που υπάρχει στην στην δυτική πλευρά της έκτασης στην οποία βρισκεται το καταφύγιο, για την προστασία των επισκεπτών απο πτώση σε παρακείμενη χαράδρα.

Ο άτυχος τεχνικός έπεσε σε βάθος 5-6 μέτρων στην χαράδρα, η οποία έχει βάθος περίπου 30 μέτρων. Τις φωνές του άκουσε άνθρωπος απο τον Ορειβατικό σύλλογο Χανίων και έσπευσε να τον βοηθήσει παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εκδορές και μικρά ελαφρά  τραύματα, αλλά ήταν αδύνατον να ανασυρθεί χωρίς βοήθεια απο διασώστες.

Στο οροπέδιο του Ομαλού μετέβη και ασθενοφόρο, το οποίο όμως ήταν αδύνατον να ανεβεί μέχρι το καταφύγιο και έτσι ο τραυματίας μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής και με την συνοδεία διασώστη του ΕΚΑΒ μέχρι το οροπέδιο και στην συνέχεια με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χανίων για τις αναγκαίες εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή υπάρχει – ακόμη και τώρα – πολύ χιόνι και μάλιστα μόλις σήμερα έγινε δυνατή η διάνοιξη του δρόμου προς το καταφύγιο και αμέσως πήγε ο τεχνικός για να συνδέσει τις κεραίες και να τεθεί σε λειτουργία η ασύρματη επικοινωνία στο φαράγγι το οποίο έχει ανοίξει για τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook